Õunakook

Pane tähele! Artikkel on ilmunud enam kui 5 aastat tagasi ning kuulub Geeniuse digitaalsesse arhiivi.

Koostisosad:

  • 4- 6 õuna
  • 120 g võid 
  • 2,5 dl jahu
  • 3/4 tl küpsetuspulbrit
  • 1/4 tl soola
  • 3 muna
  • 2 dl suhkrut
  • 2 tl vanillsuhkrut
  • 3 sl konjakit

Valmistamine

  • Eelkuumuta ahi 180 kraadini.
  • Koori, eemalda südamik ja viiluta 4 suurt või 6 keskmist õuna (kasuta erinevaid sorte! ).
  • Määri 22 – 24 cm läbimõõduga lahtikäiv koogivorm võiga.
  • Sulata 120 g võid.
  • Sõelu kokku 2. 5 dl jahu, 3/4 tl küpsetuspulbrit ja 1/4 tl soola.
  • Klopi 3 muna paari minuti jagu ning lisa 2 dl suhkrut ja 2 tl vanillsuhkrut. Vispelda ja lisa 3 sl konjakit. Sega juurde pool jahusegust ja seejärel pool sulavõist. Korda jahu ja või lisamist. Sega spaatliga hulka õunatükid.
  • Vala kogu kraam vormi ja silu pealt.
  • Aseta ahjurestile küpsetuspaberileht ning sellele kook 55- 60 minutiks küpsema.
  • Lase vormis 10 minuti taheneda, aita noaga servad lahti ning lase jahtuda toatemperatuurini. 
Allikas:  Maxima
Märksõnad:

Pane tähele!

Kord nädalas

Telli RMP Nädalakiri

Kolmapäeviti saadetav Nädalakiri sisaldab raamatupidamise, maksunduse ja tööõiguse valdkonna olulisi uudiseid, spetsialistide artikleid, seadusemuudatusi, nõuandeid ja soovitusi.

Töövahendid

Maksukalender Maksumäärad Numbriline Tööajafond RTJ IFRS Abitabelid Seadused MTA avalikud päringud Nädalakiri

Kalkulaatorid

Palgakalkulaator Maksuvaba tulu kalkulaator Puhkusekalkulaator Auditikalkulaator Kogumispensioni kontroll