Põllumajandustoetuste õigusi saab üle anda ja pärida

Pane tähele! Artikkel on ilmunud enam kui 5 aastat tagasi ning kuulub Geeniuse digitaalsesse arhiivi.

2014. a ei saa toetusõiguste (piima, veise, ute, põllumajanduskultuuri ja heinaseemne täiendava otsetoetuse toetusõiguse) alusel ühtegi toetust taotleda, kuna nende maksmiseks ei ole tänavu riigieelarvest raha eraldatud. Küll lubatakse põllumajandusministri kehtestatud määruse alusel toetusõigusi üle anda ja seda juhuks, kui järgnevatel aastatel tekib taas võimalus vastavate toetuste rakendamiseks.

Enne toetusõiguste üle andmist soovitame oma otsus hästi läbi mõelda, kuna toetusõiguste täieliku üleandmise korral kaotab üleandja võimaluse tulevikus toetusõiguste alusel määratavaid toetusi taotleda. Toetusõiguste üleandmine on rangelt vabatahtlik. Toetusõigused ei liigukoos  loomade ega maa müügi või rentimisega teisele isikule, vaid need on seotud isikuga, kellele need on määratud või kes on need juba jõudnud teiselt isikult üle võtta.

Toetusõiguste üleandmiseks on kõige sobivam esitada koos pindalatoetuste taotlusega toetusõiguste üleandmise vorm PT52. Toetusõigusi saab üle võtta kas võõrandamise või pärimise teel. Võõrandamisega saadud ühikuid rohkem edasi anda ei saa.

Täpne seis ja ülevaade toetusõigustest isikute lõikes on olemas PRIA kodulehel.

Allikas:  PRIA

Pane tähele!

Kord nädalas

Telli RMP Nädalakiri

Kolmapäeviti saadetav Nädalakiri sisaldab raamatupidamise, maksunduse ja tööõiguse valdkonna olulisi uudiseid, spetsialistide artikleid, seadusemuudatusi, nõuandeid ja soovitusi.

Töövahendid

Maksukalender Maksumäärad Numbriline Tööajafond RTJ IFRS Abitabelid Seadused MTA avalikud päringud Nädalakiri

Kalkulaatorid

Palgakalkulaator Maksuvaba tulu kalkulaator Puhkusekalkulaator Auditikalkulaator Kogumispensioni kontroll