Maksude planeerimine  
Reede, 18. Mai

Anu
08.05.2007 10:42
õppepuhkus  
Töötaja omandab bakalaureuse kraadi TTÜ-s erialal millel ta ka tööab meil. Ta on viimasel kursusel ja nüüd võttis õppepuhkuse 21-ks päevaks. Kas ja millises määras saan maksta puhkuse rahasid?
Ette tänades

Tsiteeri | Ebasobiv postitus

vaatleja
08.05.2007 10:57
Re: õppepuhkus
TÄISKASVANUTE KOOLITUSE SEADUS www.riigiteataja.ee/ert/act.jsp?id=12778179

Kertu
08.05.2007 14:38
kas ma saan õigesti aru, et õppepuhkust tasemekoolituse puhul antakse ainult kaugõppes õppijaile? kui töötaja on täiskoormusega üliõpilane mingis kõrgkoolis ja käib samal ajal ka täiskohaga tööl, siis tal ei olegi õigust tasulisele õppepuhkusele?

vaatleja
08.05.2007 15:30
Jah nii.
Õppepuhkust saavad vaid kaugõppes õppijad www.epl.ee/?artikkel=315349
Tegija annab nõu www.tarbija24.ee/080507/esileht/olulised_teemad/tarbija24/too/259320.php

Kertu
10.05.2007 11:50
kui töötajal on õigus saada nt 30 päeva õppepuhkust, kas siis korralist puhkust saab, nagu ikka, 28 päeva?

leps
10.05.2007 12:57
jah

10.05.2007 16:58
põhipuhkus ja õppepuhkus on 2 täiesti erinevat asja (ja sätestatud ka erinevate seadustega)...õppepuhkuse andmise sätestab Täiskasvanute koolituse seadus ja selle saamine ei välista loomulikult õigust (ja isegi kohustust) põhipuhkusele, mille andmist sätestab Puhkuseseadus

10.05.2007 17:00
kusjuures mõiste "kaugõpe" ei oma tähtsust...tähtis on, et õpilane õpib OSAKOORMUSEGA...siis on tal õigus õppepuhkusele (millest 10 päeva eest tuleb keskmist palka maksta ja ülejäänu eest miinimumpalka)

Kaidi
11.05.2007 16:04
nõustun nimetu autoriga.

Samas kõik on kokkuleppe küsimus. Tööandja võib teha igal ajal töötajale soodsamaid tingimusi. Antud juhul ei ole tegemist ka erisoodustuse alla mineva teemaga.

igasuguste sekelduste vältimiseks soovitan võtta tööandjalt allkirja, et ta on õppepuhkusega nõus. Muidu võidakse firma raskematel aegadel või kiusu pärast raha tagasi nõudma hakata alusetult välja makstud tasuna vms.

Kõik niisama või kogemata välja makstud tasud on ju võimalik töötajalt sisse nõuda võlaõiguse seadusest tulenevalt alusetult rikastumise põhjendusega.

Marju
30.07.2007 15:09
Kuid kuidas käituda juhul kui töötaja õpib viimast aastat õhtuses õppes( rakenduslik kõrgharidus), kuid mis kvalifirtseerub statsionaarsele õppele???Kas on tööandja kohustus anda õppepuhust diplomitöö kaitsmiseks?
Ühelt poolt lasub kohustus ja teiselt ei lasu.Kumb jääb peale?

Gerdi
30.09.2007 14:13
kuidas on kui seaduses on kirjas et õppepuhkust antakse sessiooni ajaks. Aga sellised asjad puuduvad nagu nädalate pikkused koolis viibimised, vaid üle nädala 2 päeva. Kas siis on ka võimalik anda õppepuhkust?
ja kui õppepuhkus on 30 päeva ja lõputöö kirjutamiseks lisa 42 päeva , kas siis saab kokku 72 päeva?

Evelin
31.10.2007 11:52
Kas töötajal,kes õpib kaugõppes on õigus saada õppepuhkus ka siis kui tal on tööl katseaeg?

nimetu.
10.12.2007 08:55
mis loogika järgi küll ainult kaugõppijad puhkust saavad. kui ma käin päevases ja tööl ka siis nagu vaata ise kuidas töö ja kooliga hakkama saad, kui töölt ära tulen, kes mulle siis süüa ostab. või näksin seda seadust???

vaatleja
10.12.2007 09:25
Päevases õppevormis või täiskoormusega õppivad töötajad ei saa seadusele tuginedes õppepuhkust nõuda.

Tasemekoolitus võimaldab õhtuses või kaugõppe õppevormis või eksternina omandada põhiharidust ja üldkeskharidust, osakoormusega läbida kutseõpet või kutsekeskharidusõpet ja osakoormusega või eksternina omandada kõrgharidust. Tasemekoolituse läbimist tõendab tunnistus või diplom.

Seadusega ei ole tagatud päevases õppevormis õppimist,sest see tuleneb seaduse eesmärgist ning asjaolust, et päevases õppevormis õppijad peaksid eelduslikult tegelema ainult õppimisega. Lisaks on paljud päevases vormis õppijad juba nende vanuse ja põhi-, kesk- või kutsehariduse omandamise tõttu tavaliselt ülalpeetavad.
Samuti on päevases õppevormis ülikoolis või kutseõppeasutuses õppijatele ette nähtud mitmesugused tagatised, et nad saaksid keskenduda üksnes õppetööle ega peaks õppimise kõrvalt töötama. Selliste seadusandja loodud võimalustena võib nimetada üldjuhul riigieelarvest finantseeritavat õppimiskohta, õppetoetusi ja riigi tagatavat madalama intressimääraga õppelaenu.

Rita
10.12.2007 13:14
Kas õppepuhkust on võimalik võtta ka siis, kui asusin tööle alles 2- kuu eest? Nüüd soovin lõpetada bakalaurust kaugõppes. Kas on ette nähtud ka aeg, kui kaua peab töötama ettevõttes enne õppepuhkuse saamist ?

vaatleja
10.12.2007 14:01
Õppepuhkus ei olene tööl oldud ajast vaid õppepuhkust saab teatud arvu päevi õppesessiooniteks koolitusasutuse teatise alusel õppeaasta jooksul.

Küsija
04.01.2008 16:52
Ok, seaduse järgi ei ole töötajal õigust nõuda õppepuhkust, kui õpib statsis, aga kas tööandjal on sellest hoolimata õigus anda õppepuhkust (omavahelise kokkuleppena)? Kas sellest ettevõttel hiljem probleeme ei teki (nt maksuametiga)?

vaatleja
04.01.2008 16:56
Tööandja võib mida tahab töötajale maksta, maksud tasutud siis on ka maksuamet õnnelik.

kahtleja
10.01.2008 14:54
töötan täiskohaga töölepingu alusel. Olen täiskoormusüliõpilane.hetkel olen akadeemilisel, aga koolis vaja teha asju järgi, kas mul on õigust saada õppepuhkust ja kui palju siis puhkuse tasu makstakse?

Mare
15.01.2008 12:36
Paberite järgi oled akadeemilisel, järelikult ei saa kool anda sulle paberit õppepuhkuse taotlemiseks isegi kui olekid osakoormusega õpilane. AINULT selle paberi alusel on kohustus tööandjal midagi maksta.
Mare

Mare
15.01.2008 13:46
Kas õppepuhkust on üldse kohustus anda, kui töötaja õpib erialal, mis pole tema tööga seotud, olgugi, et osakoormusega? Kas on kohustus anda palgata puhkust sessi ajaks sama , " mitte oma ametialase" koolituse korral ?

Mare

meelis
15.01.2008 14:17
Õppepuhkust tuleb anda ka sellele õpilasele või üliõpilasele, kes õpib eriala, millel ta ei tööta ja millega tööandjal ei ole midagi ühist.
www.epl.ee/?artikkel=315349

või loe seadust

Mare
16.01.2008 11:11
Tänan, Meelis

aga ikka pean jälgima seda osakoormust võikaug-, ekternõpet ?
Kui on täiskooemusega, kas siis jääb ainult palgata puhkuse variant õppijale ( kui ülemus seda lubab) v.a. eksamisessioon ?

17.01.2008 10:48
Kuidas peab ettevõtja käituma kui töötaja soovib õppepuhkust riigieksamite tegemiseks. Töötaja on keskkooli lõpetanud juba aastaid varem, kuid nüüd soovib teha uuesti riigieksamid. Kas on õigust saada õppepuhkust keskmise palgaga?

17.01.2008 10:57
EI

mama
17.01.2008 16:10
Töötaja töötab tunnipalga ja töögraafiku alusel mitte täiskoormusega. Kuidas arvestada sellel juhul 10 päeva eest kuulumisele kuuluvat keskmist palka? Kui palju see 10 päeva moodustab tema töögraafikust, 1 päev töötab 4 tundi, teine päev 8-tundi. Segane, kas keegi teab:..

Mare
18.01.2008 09:37
Ikka nagu tavalist keskmist eelneva 6 kuu alusel

Mare
18.01.2008 09:39
Sellest koormusest,Kui minul on nt. aluseks kõik kal.päevad, siis temal on selle osakoormuse kal.päevad. ( kui töötab nt. 3 päeva ndls, vms.

Raili
01.04.2008 09:14
Kas Avatud Ülikooli tasemekoolituses õppimise ajal on õigus saada õppepuhkust?

kertu
10.08.2008 22:25
kui õpin kaugõppes ja täiskoormusega, kas siis tuleb mul võtta lõputöö kirjutamiseks palgata puhkus? Kas sellisel juhul on mul õigus saada palgata puhkust 42 päeva?

...
11.08.2008 00:43
Ei ole õigused saada tasulist puhkust need õigused on osakoormusega õppides

To Kertu
11.08.2008 10:48
Keegi ei käsi Sul võtta lõputöö kirjutamiseks palgata puhkust. Võta koolist tõend kooli lõpetamise ja kaitsmise aja või midagi seesugust, nii nagu kool selle väljastab.
Kust sa selle võtad, et kaugõppes õppides oled täiskoormusega õppes? Reeglina on kooli kodulehtedel infos kirjas, et kaugõppes õppijatel on õigus saada õppepuhkust. Kuidas koolist sellele küsimusele vastatakse?

Viimasel õppeaastal on õppuril võimalik saada õppe lõpetamiseks täiendavat õppepuhkust kõrghariduse omandamisel või bakalaureusekraadi kaitsmisel 42 kalendripäeva; magistri- ja doktoritöö kaitsmisel 49 kalendripäeva. Igal õppeaastal säilitab tööandja õppepuhkuse ajaks töötasu kümneks päevaks. Ülejäänud õppepuhkuse päevadeks, sh täiendava õppepuhkuse ajaks õppe lõpetamisel, säilitatakse töötasu vähemalt kehtiva alampalga ulatuses.

Kats
19.08.2008 18:06
Mitu päeva peab tööandjale ette teatama õppepuhkusele jäämisest?

targutaja
19.08.2008 23:15
Egas sess sul tule ju kah ootamatult.
Ikka tead sessi aega ju ette. Viisakas oleks vähemalt 2 nädalat ette teatada, et tööandja saaks kah ikka oma töökorralduses sellega arvestada. Kui aga on graafikuga töö, mille pihul graafik tuleb teatavaks teha enne uue kuu algust oleks ikka ilus, kui enne graafiku valmimist saaks tööandja teada sinu soovist.
Kui jätad viimasele hetkele avalduse esitamise on konflikt sinu töösuhtesse juba edaspidi "sisse programmeeritud".
Ei meeldiks ju sullegi, kui elukaaslane teataks õhtul enne magama jäämist, et homme lähen 10-ks päevaks või enamaks Hollandisse aga sinul olid plaanid tehtud ühiseks ajaveetmiseks

MARIS
07.09.2008 00:32
Tere, küsimus järgmine - kui mind on just äsja eksmatrikuleeritud, sest ma pole magistritööd kaitsnud, aga kavatsen seda teha, kas mul on võimalik saada õppepuhkust, et oma töö valmis kirjutada?

07.09.2008 21:11
inimesed, lugege seadust veidi. Ilma õppeasutuse tõendita ei pea tööandja teid õppepuhkusele lubama.

ise õpin täiskoormusega kaugõppes ja ülikool väljastas ka vajaliku tõendi

Merike
08.09.2008 14:35
lõpetamisega seoses õigus 42 kal.päevale...aga ikka kooli tõendit vaja

zn
08.09.2008 16:09
minu meelest on üldse mõistete "kaugõpe" ja "täiskoormus" ühes lauses kasutamine nonsenss. Täiskoormus statsionaari mõistes erineb oluliselt täiskoormusest kaugõppe mõistes (30AP) .. tundub, nagu oleks mul kaugõppijana õigus õppepuhkusele vaid siis, kui ma mõne eksami semestris tegemata jätan ?
(st. saan max 29AP aastas).

Kiku
15.03.2011 06:25
õppepuhkus
Tere,

Tekkis ikka küsimus, kui mitu päeva võin õppepuhkust kokku saada ühes aastas.

Sellest tekstist www.riigiteataja.ee/akt/12778179 loen välja, et kui lõpetan hetkel keskkooli, siis on 30 + täiendavalt 35 päeva, siis kokku 65 päeva? Lisaks on mainitud, et õppeasutuse lõpetamiseks veel 15 päeva.

15.03.2011 07:13
www.riigiteataja.ee/akt/12778179?leiaKehtivali seadustest ikka kehtiv redaktsioon, sinu oma lõpetas 30.06.09.
www.riigiteataja.ee/akt/12778179?leiaKehtiv

15.03.2011 07:15
Nüüd läks küll pahasti, kuidas see esimene link sinna hüppas, ei tea. Tahtsin öelda, et vaata ikka kehtivat seadust, viimane link õige.

kiku
15.03.2011 07:16
jah, seda ma vaatasin ka, aga jäin kahtlema.
Siis on kehtiva seaduse alusel mul võimalik saada 30+15 päeva?

15.03.2011 07:19
Iga seadus algab nii:

Väljaandja: Riigikogu
Akti liik: seadus
Teksti liik: terviktekst
Redaktsiooni jõustumise kp: 01.09.2010
Redaktsiooni kehtivuse lõpp: Hetkel kehtiv

Kuupäevad on kõige olulisemad asjad, et üldse teada, mida lugeda tasub:) Milles sa kahtlema jäid?

kiku
15.03.2011 08:02
jäin kahtlema, jah kuupäevades ja siis kokku päevade arvus.
Siiski siis 45 kokku minu loogika kohaselt.

tudeng
16.03.2011 11:50
Täiskasvanute koolitus on:
Käesoleva paragrahvi lõigetes 2 kuni 4 sätestatut kohaldatakse töötajatele ja avalikele teenistujatele, kes osalevad ka tasemekoolituse päevases õppevormis ja täiskoormusega õppes.
[RT I 2009, 5, 35 - jõust. 01.07.2009]

Kas ma saan siis õigesti aru, et kui ma õpin täiskoormusel statsionaar ehk siis päevases õppes, siis mul ikkagi on õigus õppepuhkusele?!

16.03.2011 11:51
jah on

?
22.03.2011 18:45
Töötan firmas kus on mul normaalne palk ja nüüd tekkis soov seal praktika ära teha, kuid firma oli nõus praktika eest 3 korda vähem maksma, kui minu tavaline tunnitasu. Kas see on võimalik, et kui olen nõus seal siiski oma praktika läbi viima, et saan seda praktika tasu + veel lisaks õppepuhkuse tasu ( olen samaaegselt praktikal, kui ka õppepuhkusel)?

Karin
22.03.2011 22:52
Loomulikult on praktikandi tasu oluliselt väiksem, kui juba kogenud töötajal. (ega sa ju oma ametikohale praktikale läe vaid ikka muskit muud)
Minu arust ei pea sa mõtlema mitte nii, kui sina oled nõus- vaid ikka nii, kui tööandjaon nõus sind praktikale võtma.
Loomulikult oled sa oma tavatöökohast kas puhkusel või õppepuhkusel ja siis teed praktikat.

Imestama paneb üldse, et tööandja on valmismidagi maksma praktikandile, sest ta on ju inimene, kes õpib.

Sa unusta üldse, et teed selles firmas miskit tööd vaid vaata seda, kui tavalist praktikakohta- ja mujale minnes sa ju ei nuriseks ja oleks üldse üliõnnelik, et keegi on nõus sinu juhendamisega ning praktikandiga jändama- no ja ülihää tulemuson veel, kui makstakse

22.03.2011 23:37
Loomulikult, jutt jumala õige!
Mõtlesin, et äkkist on seaduses kuskil mõni tingimus/punkt mis ei võimalda praktikatasu ja õppepuhkust samaaegselt saada. Minu puhul tuleks samaaegselt 2 kohast siis tasu sisse ju. Ja kuna teeksin samas firmas praktika läbi kus töötan, siis need 2 tasu korraga oleks tegelikult isegi nõks suuremad kui minu tavapalk...

??
23.03.2011 09:36
Tere!

Töötan 0,8 kohaga, lõpetan see aasta Täiskasvanut Gümnaasiumis 12dat klassi ja soovin eksamite ajaks õppepuhkust! Kas mul on õigust tööandjalt seda nõuda ja mitu päeva on mul õigus saada?

23.03.2011 09:42
Paar küüsimust ülalpool on sama asja küsitud ja vastatud, ka link seadusele.

Töövahendid
Uudised > Eelnõud
ABC raamatupidamises
Gallup
Kas teie ettevõte saab välisriigist dividende?
 Ei
 Jah
 Ei tea
Kalender & arhiiv
E T K N R L P
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
« Mai 2012 »
Tööpäevade arv kuus 22
Töötunde kuus 176
Riigipühad: 01.05 ja 27.05

Vaata tööajafondi..
Eurokalkulaator
EUR
EEK
1 EUR = 15.6466 EEK
Krediidiinfo
Äriregister
156640 Foorumi postitust
257 E-poe toodet
48 Koolitust
12350 Artiklit
38685 Registreerunud kasutajat
28510 Nädalakirja tellijat
26860 Personaalse pakkumise tellijat

Saada e-kaartkoolitused.eetesti endtarkvaraFors MW toopakkuminee-ajakiri spetsialist
Koostööpartnerid
Tagasiside