alles algaja
27.10.2005 09:43 |
töölt lahkumine
olen töötanud firmas kokku 9kuud sellest 5 kuud nüüdseks nagu ametlikut. Töölepingut pole siiani. Aga sooviks töölt lahkuda, seoses tööandja ebaeetilise käitumisega. olen ka 1,5 aastase lapse ema. Kuidas kirjutada lahkumisavaldust, mitu päeva peaks ette teatama ja millised on hüvitised, mida saan tööloldud aja eest
Tsiteeri | Ebasobiv postitus
|
ilse
27.10.2005 10:23 |
Re: töölt lahkumine
küsimust tekitab see, et "9 kuud, sellest 5 ametlikult". Kui tööleping on sõlmimata, siis saate Te oma töötamise kestust tõestada ainult tunnistajate ja palga väljamaksmise järgi. Või ka kui on mingid töökäsud jne.
Etteteatamise aeg on 5 kalendripäeva (TLS § 79 lg 2). Hüvitist saate ainult saadaoleva puhkuse eest. St kui puhkuse pikkus on 28 kalpäeva, siis jagate 28/12 ja korrutate töötatud kuudega. Siinkohal tekibki küsimus sellest, palju aega töötamist Teil tõendatav on. Lahkumisavalduse saate kirjutada ju ainult nii, et palun mind vabastada töölt omal soovil ... novembril 2005 (viimane tööpäev). Selle kuupäeva kirjutamisel arvestage sellega, et avalduse esitamise kuupäevale oleks liidetud 5, näit kui esitate 10ndal, siis on 15 viimane tööpäev. Tsiteeri | Ebasobiv postitus
|
alles algaja
27.10.2005 10:42 |
5 kuud on palk panka laekunud. See on ainus tõestus. Tsiteeri | Ebasobiv postitus
|
ilse
27.10.2005 11:49 |
siis ma soovitan, kirjutaga lahkumisavaldus ja laekuva raha järgi saab vaadata, mis aja eest puhkusehüvitist maksti. Puhkusetasu arvutamise korra järgi tuleb leida siis päevatasu selle viie kuu kohta ja siis korrutada saadaolevate päevade arvuga, ehk siis 28/12*5. Kui makstakse vähem, siis võib protesti esitada firmale ja kui see ei anna tulemust, on ju aega lõpparvet vaidlustada töövaidluskomisjonis kolm aastat. Lõpparve peaks sisaldama ka viimase pooliku või terve kuu palka. Tsiteeri | Ebasobiv postitus
|
murelik
25.04.2006 10:21 |
tahan lahkuda oma seniselt töölt oma soovil.Kirjutasin avalduse,et omal soovil ja päevapeat läheks ära.Töandja aga ei lase ja lubas väljateenitud palka mitte välja maksta.ühel meie töötajal oli sama lugu,aga temale maksti köik ilusti ära.Mida ma peaksin nüüd tegema?(kas ma töötasin siis kuu aega ilma palgata?) Tsiteeri | Ebasobiv postitus
|
Ilse
25.04.2006 11:31 |
see et tööandja kellegi teise lubas ära päevapealt ja Teid mitte, ei ole näitaja. Tööandjal ON õigus nii otsuatada. Kui Te soovite lahkuda omal soovil, peate ette teatama 1 kuu ja tööandjal on õigus Teid selle aja kinni hoida.
Väljateenitud palka tööandja Teil küll kinni pidada ei saa, eks selle kohta on ilmselt olemas viide töölepingus, või töösisekorraeeskirjades, millal tööandja kohustub palga välja maksma. Küll aga ei pruugi ta Teile maksta puhkusehüvitist, lisaks võib ta Teie kohesel lahkumisel võtta seda kui tööluusi, kuna Te puudute töölt ja ei täida kokkulepitud tööülesandeid, samuti võib ta: TLS § 84. Enne etteteatamistähtaja möödumist töölepingu lõpetamise tagajärjed (2) Tööandjal on õigus nõuda enne etteteatamistähtaja möödumist omavoliliselt lahkunud töötajalt hüvitusena keskmist päevapalka etteteatamistähtajast puudu jääva iga tööpäeva eest.
|
Sika
22.11.2006 13:52 |
Selline küsimus seoses töölt lahkumisega, mis tundus siia teemasse sobivat.
Töötaja annab lahkumisavalduse katseajal 30.10.2006, sooviga lõpetada tööleping 10.11.2006 Kuigi on tegemist vastutusrikka ametiga, soovib töötaja siiski hiljemalt nov. lõpus töölt lahkuda. Kas ja kuidas saab tööandja töötajat kinni hoida ametikohal? Töötaja esitas avalduse ühes eksemplaris mis on tööandja käes. Tsiteeri | Ebasobiv postitus
|
vaatleja
22.11.2006 14:54 |
Katseajal peab töötaja oma soovist lahkuda etteteatama AINULT 3 kalendripäeva nii, et mingit kinnihoidmist. Töötaja tegi teile head, et nii palju etteteatas ja ikka hoiate veel kinni! Tsiteeri | Ebasobiv postitus
|
Sika
22.11.2006 14:58 |
see kõlab nii nagu olengi seda mõelnud kuid kuidas ma astun töölt minema kui uut töötajat veel pole asemele võtta? Tsiteeri | Ebasobiv postitus
|
Sika
22.11.2006 15:03 |
Kuna töötan ametikohal mis eeldab olemasolevate tööülesannete lõpetamist ja korrektset üleandmist uuele töötajale siis seetõttu ka pikem etteteatamisaeg ning suusõnaliselt olen lubanud vähemalt kuu lõpuni kohal olla. Tsiteeri | Ebasobiv postitus
|
vaatleja
22.11.2006 15:10 |
Nüüdseks on teie avaldus kehtetu kuna 10.11. mööda lastud ja oma võimalust te ei kasutanud lahkumiseks.
TLS §83
(1) Etteteatamistähtaja möödumisel võib töötaja lahkuda töölt ning tööandja on kohustatud andma talle tööraamatu ja lõpparve, välja arvatud § 80 2.lõikes ettenähtud juhtudel.
(3) Töösuhete jätkumisel pärast etteteatamistähtaja möödumist ei või pooled varem esitatud avalduse alusel töölepingut ühepoolselt lõpetada.)
Tuleb uuesti kirjalikult fikseerida töölepingu lõpetamise aeg. Kas katseaeg veel kestab siis uus avaldus 2 eksemplaris ja kolme päevase etteteatamisega. Tsiteeri | Ebasobiv postitus
|
Ilse
23.11.2006 09:06 |
Kui Te olete küsimuse ees, kuidas toimida, kui olete suuliselt midagi lubanud, siis soovitan arvestada oma sisetunnet. Kui Teil jääb sisemusse närune tunne selle pärast, et Te pole oma lubadusest kinni pidanud, mõelge, kas asi on seda väärt! Tsiteeri | Ebasobiv postitus
|
Sika
23.11.2006 10:44 |
Tänan, sain sellele küsimusele väga hea vastuse. Ja nagu eespool kirjutatud sai siis on ametikoht selline kus vaja ilusti kõik otsad kokku võtta ;)ning selles osas on kõik ok, sest olen harjunud kinni pidama ja täitma lubadusi mida annan kuid küsimus tekkis seoses sellega, et kas tööandja saab ignoreerida lahkumisavaldust. Jah saab küll kuna olen tähtaja mööda lasknud. :) Iseasi kas ta seda võimalust kasutab. Loodan, et mitte ja, et tööandja austab samavõrra suulist kokkulepet. Tsiteeri | Ebasobiv postitus
|
02.03.2007 12:30 |
Tere,
tahaks teada, kas töölt lahkumise sisse võib arvestada ka saada oleva 2 nädalat puhkust s.t. kui lahkumisavaldus esitada 02.03.07 ja puhkusel olla 19.03.07 - 01.04.07, kas siis on õigus lahkuda 02.04.07?
|
kata
02.03.2007 14:16 |
Kui avaldus on esitatud 02.03.07, siis viimane tööpäev on 01.04.07, olenemata puhkusest, haiguslehest vms. Tsiteeri | Ebasobiv postitus
|
Martin
02.03.2007 15:43 |
Tere!
Olen lahkunud töölt omal soovil. Mulle on väljastatud tööraamat koos tähtajalise kokkuleppega lõpparve ülekadmisest pangaarvele. Tänaseks pole kirjalikult vormistatud kokkuleppe tingimused täidetud ehk ülekande viimane tähtpäev on möödunud. Siit küsimus; millised on õigused ja võimalused tööandja mõjutamiseks. Tsiteeri | Ebasobiv postitus
|
02.03.2007 16:40 |
Tööinspektsiooni pöördud ja siis Tööinspektsioon hakkab asja edasi ajama. Tsiteeri | Ebasobiv postitus
|
Ilse
05.03.2007 09:33 |
kata: kui on antud avaldus esiatud 02.03., siis on viimane tööpäeva 02.04. Juriidilises mõistes hakatakse tähtaegu lugema teatavaks saamisele järgnevast päevast. Seadust ja § ei oska öelda, olin ka kord sama probleemi ees ja sain tuttavalt kohtunikult sellise selgituse. Kui kohus lähtub sellisest arusaamast, ju see on ka kuskil kirjas, mingis üldosas vmt.
Martin: pöörduma peab töövaidluskomisjoni. TI ei aja ise asja kuhugi. Nad annavad ette plangi, mis tuleb ära täita, k.a sinna tuleb panna summa, mida Te avalduse esitamisel tööandjalt saada tahate. Selles osas võite konsulteerida, minu meelest on õigustühine kokkulepe, et makstakse lõpparve mingil muul tähtajal kui viimasel tööpäeval, kuna seab töötaja seaduses toodust halvemasse olukorda. Tsiteeri | Ebasobiv postitus
|
Liina
30.04.2007 00:06 |
Kirjutasin lahkumisavalduse.Kas piisab sellest kuupäevast,mis on avalduse lehe all ääres.Või oleks pidanud avalduse sisusse selle poetama. Tsiteeri | Ebasobiv postitus
|
Karin
30.04.2007 11:31 |
Oleneb mis kuupäeva silmas pead.
Alla kirjutasid ilmselt selle kuupäeva, mil kirjutasid avalduse. Avalduses endas aga tuleb ära märkida kuupäev millal soovid lahkuda. Tsiteeri | Ebasobiv postitus
|
01.05.2007 00:23 |
tere
panin lahkumis avalduse laua peale 2nädalat tagasy.
täna oli viimane päev ja juba õhtul oli raha üle kantud aga raha on väga vähe ja see ei saa õige olla.ma olin kuu aega tööl.oleksin pidanud saama kuu palga+28puhkuse päeva mis mul olid kasutamata.viimased kuud sain palka u 5500kr aga üle oli kantud 6000kr.kas puhkuse rahad olid siis ainult 500kr.tööl olin kokku 8kuud.
kas asi on õige?
|
MMmimm
01.05.2007 11:02 |
Mine kõsi raamatupidaja käest lõpparve palgaleht. Aga üldiselt kui sa oled tööl olnud 8 kuud, siis ei ole sul puhkuse saada mitte 28 päeva eest (seda antakse 12 kuu peale) vaid 28/12*8=19 päeva eest. Teiseks, asjaolu, et sul oli palk 5500 neto ainult "viimased kuud" ei ole näitaja, sest kesmine päevatasu arvestatakse lõpparvele eelnenud 6 kuu kesmise järgi. Ehk kui sellest 6-st kuust vaid 1 kuu oli 5500 ja sellele eelnevad 5 kuud 2000, siis keskmine tuleb suht väike! Ja kolmandaks arvesta, et puhkuse kompensatsioonist peeti kinni kogu summalt tulumaks ja see ei ole võrreldav 5500-se igakuise netopalgaga.
Aga küsi palgaleht lõpparve kohta. Tsiteeri | Ebasobiv postitus
|
01.05.2007 11:41 |
aitäh aga mul oli saada 28 puhkuse päeva kuna olen alaealine.
|
Huvitatu
27.11.2007 09:48 |
õigem
Tere,
Vaatan seda foorumit siin ja mõtlen, et äkki keegi oskab ütelda, mida ta teeks minu asemel.
Mulle tuli firmasse uus töötaja, tegime TL-i, kuigi mõlemad allkirjastatud eksemplaarid on minu käes. Ta töötas 5 päeva ja kuuenda päeva hommikul helistas ja ütles oma tööjuhile, et ta ei tule rohkem. Nüüd nädal hiljem helistas ta ja küsis, et millal palka saab? Lahkumisavaldust ta teinud ei ole ja lisaks tekkis kriisiolukord objektil. Tsiteeri | Ebasobiv postitus
|
27.11.2007 10:10 |
Töötaja ootab seda raha, mille ta äramineku hetkeks on välja on teeninud. Kanna see tema pangaarvele, maksud maha ilma 2000 maksuvaba arvestamata. Tööleping unusta ära, 5 päeva võib ka lepinguta töötada. Tsiteeri | Ebasobiv postitus
|
Huvitatu
27.11.2007 13:24 |
Samas oleks ta pidanud ju pidanud vähemalt 3 päeva etteteatama oma lahkumisest. Tsiteeri | Ebasobiv postitus
|
Kaire Lang, OÜ Expert2Expert jurist
11.12.2007 17:14 |
TO HUVITATU (27.11.2007 10:10):
Kui teil on olemas mõlema poole poolt allkirjastatud tööleping, siis
hoolimata sellest, et töötajal ühtegi eksemplari ei ole, on tööleping
sõlmitud. Töölepingu seaduse (TLS) § 28 lg 2 kohaselt loetakse tööleping
sõlmituks juba hetkest kui tööandja töötaja tööle lubas.
Kuna on olemas kehtiv kirjalik tööleping ning töötaja ka 5 päeva töötas, siis tuleb talle maksta ka välja töötasu nende 5 päeva eest. Tasu tuleb maksta töölepingus või sisekorraeeskirjades märgitud palgapäeval või koos
lõpparvega. Olenevalt sellest, kumb saabub varem.
Lõpparve tuleb maksta töölepingu lõpetamisel. Töölepingu lõpetamiseks on
kaks võimalust. Esiteks lõpetamine töötajaga kokkuleppel juhul, kui töötajat on võimalik üles leida ja temalt allkirja saada. Teiseks lõpetamine distsiplinaarkaristusena. Viimasel juhul tuleb vormistada käskkiri ning viidata vähemalt TLS § 51 punktide 1 ja 2 rikkumisele, olemasolul ka muudele sätetele, kust tulenes konkreetse töötaja kohustus tulla tööle kokkulepitud aegadel. Distsiplinaarkaristuse määramisel tuleb täpselt järgida TLS-s ja töötaja distsiplinaarvastutuse seaduses sätestatut. Lisaks käskkirjale tuleb vormistada ka TL lõpetamise dokument. Kui töötajaga ei ole võimalik kohtuda ja allkirju võtta, siis tuleks dokumendid saata temale väljastusteatega tähtsaadetisena ning vastavad saatmist tõendavad dokumendid säilitada.
|
Liis
31.08.2009 17:11 |
töölt lahkumine
Tere. Mul sai 13 august 6kuud töötatud kuid 31 auust lõppes tööleping kas siis puhkuserahasid arvutatakse 7kuu järgi? Kuidas ma peaksin arvutama oma puhkuse rahasid? Kas lõpparve koosnebgi ainult väljavõtmata puhkuse rahadest? Kuna mu tööandja on väga lohakas ja ei te midagi õige aegselt siis kaua ta võib viivitada lõpparve maksmisega?
tänan Tsiteeri | Ebasobiv postitus
|
mkkkk
13.02.2010 15:53 |
olen invaliitsus pensionil keskmine, ja soovin töölt öra tulla. mitme paeva jooksul saan ära tulla peale avalduse andmist. tänan Tsiteeri | Ebasobiv postitus
|
13.02.2010 17:05 |
etteteatamine 30 päeva. Varem saad kokkuleppel tööandjaga. Tsiteeri | Ebasobiv postitus
|
küssa
14.02.2010 11:55 |
kui oled invaliidsus pensionil 80protsenti. kas siis 3 päeva jooksul pole w. Tsiteeri | Ebasobiv postitus
|
vaatleja
14.02.2010 12:42 |
to küssa
Ei ole. Tsiteeri | Ebasobiv postitus
|
LIISU31
26.02.2010 10:06 |
Tere!
Selline küsimus,et kui toimub elukoha vahetus ,mitu päeva peab ülemusele ette teatama? Tsiteeri | Ebasobiv postitus
|
26.02.2010 10:12 |
Tavakorras. Elukohavahetus ei anna mingeid eeliseid. Tsiteeri | Ebasobiv postitus
|
Huvi
06.06.2010 21:33 |
Tere.
Olen firmas ametlikult tööl olnud varsti juba 5 aastat.Mure selles ,et tööandja ei ole mulle taganud tööd , sellest juba üle aasta istunud ilma tööta .St: kutsub siis kui tal on vajadust.Küll aga on selline jooksupoisi elu ära tüüdanud ja soovin sealt lahkuda.Pole tööd - pole raha! Kas on mingid tasud ka ,mis ma peaksin saama , töölepingu lõppedes ? Tsiteeri | Ebasobiv postitus
|
vaatleja
07.06.2010 09:40 |
Huvi (06.06.2010 21:33) kirjutas:
Tere.
Olen firmas ametlikult tööl olnud varsti juba 5 aastat.Mure selles ,et tööandja ei ole mulle taganud tööd , sellest juba üle aasta istunud ilma tööta .St: kutsub siis kui tal on vajadust.Küll aga on selline jooksupoisi elu ära tüüdanud ja soovin sealt lahkuda.Pole tööd - pole raha! Kas on mingid tasud ka ,mis ma peaksin saama , töölepingu lõppedes ?
Kui lahkud omal soovil siis TL lõppedes pead saama saamata töötasu kui on midagi saamata ja kasutamata puhkuse eest hüvitist kui on kasutamata puhkust. Tsiteeri | Ebasobiv postitus
|
15.06.2010 09:37 |
Tööga mittekindlustamisega on sul õigus saada keskmist töötasu.4-aasta nõue kehtib saamata töötasule. Tsiteeri | Ebasobiv postitus
|
Pille
15.06.2010 12:17 |
Tõõga mittekindlustamisel on õigus saada keskmist,kui töö andmata jätmist pole põhjustanud töötaja süü.Vaata lähemalt
www.rmp.ee/toooigus/tls/9378 Tsiteeri | Ebasobiv postitus
|
18.06.2010 10:56 |
Kus siin juttu oli töötaja süül .Pille loe kõsimust.06.06.2010. (21:33) Tsiteeri | Ebasobiv postitus
|
ss
24.06.2010 11:50 |
kuidas kirjutada töölt lahkumise avaldus Tsiteeri | Ebasobiv postitus
|
25.06.2010 10:38 |
Kirjutad selle parakrafi mis alusel saa töölt lahkud ja põhjedad nii nagu oli. Tsiteeri | Ebasobiv postitus
|
Anneli
09.07.2010 14:39 |
Mure: elukoha vahetus ja miinimum palk(mida ka ei makstud korrektselt- õigel päeval) ning üle 100 km tööle ja tagasi mida saaks teha, kuna sooviks lõpetada lepingu.Kokkuleppel välistatud. Tsiteeri | Ebasobiv postitus
|
09.07.2010 15:14 |
Kui suur see palgamaksmisega hilinemine oli? Kui ikka kuude kaupa ei saanud palka, siis võib küll nõuda lepingu lõpetamist tööandja poolse rikkumise alusel. Aga kui hilinemised mõne päevased, siis omal soovil avaldus etteteatamisega 30 päeva. Elukoha vahetus ja miinimumpalk ei anna õigust lühemaks etteteatamiseks. Tsiteeri | Ebasobiv postitus
|
hehe
01.08.2010 17:02 |
Ikka nüüd ei saa aru,hetkel mul on töövõtuleping ja tahan töölt lahkuda omal soovil,et kas siis kirjutan avalduse et tahan lahkuda omal soovil ja siis avalduse kirjutamise kuupäevast alates 5 päeva pean veel seal töötama ja siis võin ära minna? Tsiteeri | Ebasobiv postitus
|
Liis
01.08.2010 17:33 |
Kui sul on töövõtuleping siis sinu kohta ei kehti TL seaduse vaid VÕS
Võetud töö tehtud, viska varvast.
1.TVL alusel kohustub üks isik (töövõtja) valmistama või muutma asja või saavutama teenuse osutamisega muu kokkulepitud tulemuse (töö), teine isik (tellija) aga maksma selle eest tasu VÕS § 635
2.Alluvussuhe puudub, TVL kirjeldatakse tehtav töö, määratakse tasu ja töö tähtaeg
3.Tellija maksab töö eest tasu, kui tal on olnud võimalus asi või töö üle vaadata
4.Määratakse tähtaeg, milleks töö peab olema tehtud
5.TVL võib sõlmida tähtajalisena või tähtajatuna
6.Töövõtja ei pea lepingust tulenevaid kohustusi täitma isiklikult
7.Töövõtja teostab töö või osutab teenust iseenda või tellija materjalist ja töövahenditega
8.Töövõtjal ei ole õigust põhipuhkusele ja puhkusetasule
9.TVL alusel töö või teenustasusid saav isik on kaetud ravikindlustusega, kui ta tegutseb üle 3 kuu kehtiva või tähtajatu töövõtulepingu alusel
10.katseagea ei kohaldata.
11.Töövõtjal ei ole õigust nõuda töölähetusega seotud kulude hüvitamist.
12.Tulumaksuga maksustatakse TVL alusel makstud töö- või teenustasu, TuMS § 13 lg11
|
hehe
01.08.2010 19:47 |
pmst mul on töövõtuleping sõlmitud maist novembri lõpuni,et siis viskan lahkumisavalduse lauale ja võin päeva pealt ära minna? Tsiteeri | Ebasobiv postitus
|
01.08.2010 21:46 |
hehe (01.08.2010 19:47) kirjutas:
pmst mul on töövõtuleping sõlmitud maist novembri lõpuni,et siis viskan lahkumisavalduse lauale ja võin päeva pealt ära minna?
Ei või kui töö lõpetamata loe VÕS.
|
01.08.2010 21:55 |
mis lahkumisavaldusest sa räägid?
VÕS lepingute puhul peab töövõtja kokkulepitud töö ära tegema ja kui jõuad varem siis annad töö üle ja seega lõpebki leping,
VÕS lepingu saab üles öelda ka varem, ainult poolte kokkuleppel,
vastasel juhul rakendatakse lepingu rikkumise sanktsioone. Tsiteeri | Ebasobiv postitus
|
kuts
02.08.2010 11:01 |
Kui palju peab katseajal olev töötaja lahkumisest ette teatama (vanas seaduses oli konkreetselt kolm päeva kirjas, uuest ei loe seda välja) Ja kas selle töötatud kolme kuuga (katseaega veel kuuke jäändud) mingit puhkusetasu ei saa? Tsiteeri | Ebasobiv postitus
|
vaatleja
02.08.2010 11:26 |
kuts (02.08.2010 11:01) kirjutas:
Kui palju peab katseajal olev töötaja lahkumisest ette teatama (vanas seaduses oli konkreetselt kolm päeva kirjas, uuest ei loe seda välja) Ja kas selle töötatud kolme kuuga (katseaega veel kuuke jäändud) mingit puhkusetasu ei saa?
15 päeva. Jah saab ka puhkuse hüvitist.
§96. Ülesütlemisest etteteatamine katseaja eesmärgi mittetäitmise tõttu
Töölepingu võib katseajal üles öelda vähemalt 15-kalendripäevase etteteatamistähtajaga.
www.rmp.ee/toooigus/toolepinguseadus/848/#g848
§71. Kasutamata puhkuse hüvitamine
Töölepingu lõppemisel on tööandja kohustatud hüvitama töötajale kasutamata jäänud aegumata põhipuhkuse rahas.
www.rmp.ee/toooigus/toolepinguseadus/817/#g817
(5) Kasutamata põhipuhkuse kindlakstegemisel võetakse iga töötatud kuu kohta 1/12 aasta puhkuse kestusest. Töötatud kuude arvutamisel jäetakse vähem kui 15 päeva võrra täiskuude arvu ületavad päevad välja, 15 ja enam päeva ümardatakse terveks kuuks.
(6) Käesolevas paragrahvis sätestatut kohaldatakse kasutamata põhipuhkuse rahalise hüvitamise korral.
www.rmp.ee/toooigus/maarus/907/#g907
|
hehe
02.08.2010 17:26 |
Ikka nüüd ei saa asjale pihta lugesin VÕS-i kohta ja see on mõeldud selle kohta kui ma pean tegema ära mingi kindla töö,aga ma olen tööle hetkel teedeehituses ja leping on sõlmitud maist-novembri lõpuni,lugesin et vahest võib see leping kvalifitseeruda ka töölepingu alla,ja mul ei ole antud et pean mingi kindla töö või objekti ära tegema siis pmst saan aru nagu sellel lehel on: www.efin.ee/Artiklid/Toolt%20lahkumine.htm et 5päeva pean ette teatama ja nägemist. Tsiteeri | Ebasobiv postitus
|
vaatleja
02.08.2010 17:40 |
See leht räähib töölepingust ja üldsegi vana seaduse järgi, meil juba üle aasta uus TLS.
VÕS lepingut ei saagi töövõtja naljalt lõpetada, loe enne mis sul lepingus varem lõpetamise kohta kirjas on. Tsiteeri | Ebasobiv postitus
|
mõtlik
19.03.2011 14:26 |
Tere!Minul nimelt selline küsimus,et kohe kohe saab kuus, kuud tööl käidud ja varsti tulemas puhkus.Kuidas peaksin kirjutama lahkumis avalduse,kas enne puhkust või peale puhkust on kasulikum! Tsiteeri | Ebasobiv postitus
|
Liis
19.03.2011 14:29 |
Kirjutad lahkumisavalduse siis, kui soovid lahkuda.
Kasu nüüd küll siin ei tasu taga ajada.
Kui oled otsustanud lahkuda, siis 30 päeva enne soovitavat kuupäeva kirjutadki avalduse Tsiteeri | Ebasobiv postitus
|
mõtlik
19.03.2011 22:08 |
Kui aus olla siis olin katseajal haiguslehel ja firma pikendas katseaega.Kas firma sisene pikendamine kajastub ka töölepingu,algse kuupäeva puhul,kui lähen näiteks töötuks võtma? Tsiteeri | Ebasobiv postitus
|
...
19.03.2011 22:32 |
mis töötuks võtmine puudub lahkumisavldusse? Tsiteeri | Ebasobiv postitus
|
20.03.2011 11:16 |
Kas sul pole katseaeg siiani veel lõppenud? katseajal on etteteatamine 15 päeva. Mitte firma ei pikendanud katseaega, vaid katseaeg pikenebki haige oldud päevade võrra. Mis asi on firmasisene pikendamine? Ja mis asi peab kajastuma töölepingu algse kuupäeva puhul? Mitte ei saa aru, mida sa küsid. Mis puutub katseaeg ja haigus töötuks registreerimisse? Tsiteeri | Ebasobiv postitus
|