Kadri
24.01.2008 19:29 |
Käsunduslepinguga rasedus- ja sünnituspuhkus?
Tere
Selline küsimus, kui minuga sõlmitakse käsundusleping üheks aastaks, siis kas selle lepingutüübi korral on mul üldse võimalik aasta lõpus minna rasedus ja sünnituspuhkusele ja kas see, et mul on käsundusleping mõjutab ka minu tulevast emapalka? Ka 2007. aastal töötasin käsunduslepinguga, mis lõppes aasta lõpul. Ei sooviks kohe mitte avastada, et paari aasta jooksul käsunduslepinguga töötamise tõttu jään erinevatest võimalikes hüvitistest ilma ja lisaks on ka emapalk väiksem. Olen aru saanud,et emapalk sõltub eelmisel aastal makstud sotsiaalmaksust ja seega ei tohiks lepingu tüüp selles osas oluline olla? Või siiski on? Palun nõu, sest leping tuleb allkirjastada ja ei tahaks hiljem rahaliselt kaotada. Tsiteeri | Ebasobiv postitus
|
24.01.2008 21:42 |
Re: Käsunduslepinguga rasedus- ja sünnituspuhkus?
käsunduslepingu alusel teenuse osutamise tasu maksustatakse samuti sotsmaksuga ja pole vahet,ainult pead ikka ise jälgima kas sinu eest on
tasutud sotsmaks (pangakonto või id kaardiga maksuameti lehele minnes) Tsiteeri | Ebasobiv postitus
|
Tüdruk
17.10.2011 16:06 |
Kadri (24.01.2008 19:29) kirjutas:
Tere
Selline küsimus, kui minuga sõlmitakse käsundusleping üheks aastaks, siis kas selle lepingutüübi korral on mul üldse võimalik aasta lõpus minna rasedus ja sünnituspuhkusele ja kas see, et mul on käsundusleping mõjutab ka minu tulevast emapalka? Ka 2007. aastal töötasin käsunduslepinguga, mis lõppes aasta lõpul. Ei sooviks kohe mitte avastada, et paari aasta jooksul käsunduslepinguga töötamise tõttu jään erinevatest võimalikes hüvitistest ilma ja lisaks on ka emapalk väiksem. Olen aru saanud,et emapalk sõltub eelmisel aastal makstud sotsiaalmaksust ja seega ei tohiks lepingu tüüp selles osas oluline olla? Või siiski on? Palun nõu, sest leping tuleb allkirjastada ja ei tahaks hiljem rahaliselt kaotada.
Aga, kui mul on käsundusleping sõlmitud aasta lõpuni, aga rasedse tähtaeg on alles mais.
Siis pole mul minna millegi alusel dekreeti eks ole? Kui siis ainult nad minuga lepingut jätkavad, mis tundub ebatõenäoline.. .
Vb tundub rumal küsimus aga loodan et keegi saab aru ja oskab vastata. Tsiteeri | Ebasobiv postitus
|
vaatleja
17.10.2011 16:50 |
to Tüdruk
Kui teil ei ole antud kuupäeval ei ole kehtivat töösuhte lepingut siis ei saa te ka jääda rasedus-ja sünnituspuhkusele töövõimetuslehe(sünnituslehe) alusel ja ei saa sünnitushüvitist haigekassalt vaid saate kohe lapse sünnist alates taotleda vanemahüvitist sots.ametilt.
www.sm.ee/sinule/perele/vanemahuvitis.html Tsiteeri | Ebasobiv postitus
|