Heli
23.01.2006 17:04 |
Töötuskindlustus
Kas töötaja koondamisel koondamistasult ja kasutamata puhkuse eest saadava kompensatsiooni summadelt tuleb arvestada töötuskindlustusmaksu? Tsiteeri | Ebasobiv postitus
|
Leps
23.01.2006 19:19 |
Re: Töötuskindlustus
Töötuskindlustuse seaduse §40 punkt 1 lõige 1:
(1) Töötuskindlustusmakset makstakse:
1) töötajale makstud palgalt ja muudelt tasudelt, välja arvatud töölepingu lõpetamisel Eesti Vabariigi töölepingu seaduse alusel makstud hüvitistelt;
www.riigiteataja.ee/ert/act.jsp?id=958190 Tsiteeri | Ebasobiv postitus
|
Kaja
23.01.2006 21:17 |
Hüvitisi on loetleud nt. Töölepingu seaduse §90 ( www.rmp.ee/too/142/326/#g326 ), § 87 lg 2 (www.rmp.ee/too/142/320/#g320).
Seega saan aru, et palgalt ja kasutamata puhkuse kompensatsioonilt (kuna kasutamata puhkuse hüvitise näeb ette Puhkuseseaduse §25 www.rmp.ee/too/puhkuseseadus/587/#g587 , mitte aga Töölepingu seadus) arvestatakse töötuskindlustust.
Aga, kui näiteks on ka koondamisega tegemist, siis koondamihüvitiselt ei arvestata. Tsiteeri | Ebasobiv postitus
|
Volli
23.01.2006 22:59 |
Olen töötav pensionär(soodustingimustel vanaduspensionär)ja maksan igakuuiselt töötuskindlusmaksu. Jaa nüüd küsimused . Kas ma pean tasuma seda maksu? Kui ma vötan ise lõppuarve,või kui mind koondatakse kas ma ka saan töötuskindluskassalt mingit kompensatsiooni selle eest et ma maksin maksu? Jäädes vastust ootama. Tsiteeri | Ebasobiv postitus
|
ilse
24.01.2006 10:59 |
Soodustingimustel vanaduspensionärina peate Te maksama ikka. Kindlustatu ei ole inimene, kes on kas vanaduspensioniikka jõudnud isik või isik, kellele on määratud riikliku pensionikindlustuse seaduse §-s 9 sätestatud ennetähtaegne vanaduspension.
Töötuskindlustustoetusele on Teil õigus seni, kuni Te olete jõudnud vanaduspensioniikka või Teile on määratud ennetähtaegne vanaduspension. Saada võite Te seda juhul, kui Teid koondatakse ja mõnedel juhtudel veel. Ent Te ei saa seda, kui Te lahkute omal soovil või poolte kokkuleppel või distsiplinaarkaristusena.
Mis suuruses ja mis tingimustel Te seda saada võiksite, on kirjas Töötuskindlustuse seaduses.
Tsiteeri | Ebasobiv postitus
|
mari
05.02.2011 08:43 |
töötuskindlustus
Olen 65 aastane töötav pensionär ja maksan töötuskindlustuse maksu . Ma olen kasvatanud üles kolm last ja sain selle tõttu soodustingimustel vanaduspensioni. Küsin : kas ma pean maksma seda töötuskindlustust ja mis on minul sellest kasu , et ma maksan ?Kui mind koondatakse, kas siis saan töötukindlustuse kassalt mingit kompensatsiooni ? Ma paluksin vastust.Teis ette tänades , Mari . Tsiteeri | Ebasobiv postitus
|
05.02.2011 09:48 |
Vanaduspensioniealiste töötajate tasudelt ei arvestata TK 2,8%, küll aga maksab tööandja 1,4%.
Nii et sinu töötasult ei peeta makset kinni, tööandja maksab oma protsendi ise. Suhtle oma raamatupidajaga. Tsiteeri | Ebasobiv postitus
|
K
05.02.2011 10:17 |
mari (05.02.2011 08:43) kirjutas:
Olen 65 aastane töötav pensionär ja maksan töötuskindlustuse maksu
Teoreetiliselt ei ole see võimalik, kuna e-maksuameti programm ei lase salvestada TSD-d, kui vanaduspensionärile on arvestatud tkm 2,8%.
Rääkige oma palgaarvestajaga. Tsiteeri | Ebasobiv postitus
|
1
05.02.2011 12:01 |
mari (05.02.2011 08:43) kirjutas:
Olen 65 aastane töötav pensionär ja maksan töötuskindlustuse maksu . Ma olen kasvatanud üles kolm last ja sain selle tõttu soodustingimustel vanaduspensioni. Küsin : kas ma pean maksma seda töötuskindlustust ja mis on minul sellest kasu , et ma maksan ?Kui mind koondatakse, kas siis saan töötukindlustuse kassalt mingit kompensatsiooni ? Ma paluksin vastust.Teis ette tänades , Mari .
Sa ei ole vanaduspensioniealine, sellepärast peadki tkm maksma ja töötuks jäädes saad ja töötukassast hüvitist.
NB! Töötuskindlustusmakse maksmise kohustusest EI OLE VABASTATUD töötajad, kes saavad mõnda muud liiki pensioni (töövõimetuspension, soodustingimustel vanaduspension riikliku pensionikindlustuse seaduse või soodustingimustel vanaduspensionide seaduse alusel, väljateenitud aastate pension jms), kuid ei ole veel vanaduspensionieas. Nendele tehtud väljamaksetelt TULEB tööandjal kinni pidada 2,8% töötuskindlustusmakset www.emta.ee/index.php?id=14303
Tsiteeri | Ebasobiv postitus
|
tiiu
05.02.2011 13:20 |
No 65-aastased on ikka kõik juba ka pensioniealised, siin ei saa see teema jutuks tullagi! Tsiteeri | Ebasobiv postitus
|