Marge
18.12.2008 09:37 |
Koondamistasu arvutamine
Tere, kuna ei ole endas kindel ning käes on koondamine ning oleks soov teada kas olen õieti aru saanud koondamistasu arvestamise alusest. Tööle asusin 01.03.08, viimane tööpäev on 18.12.2008. Siis tuleb liita 6 kuu bruto töötasu alates juunist, jagada 6 kuu kalendripäevadega, millest lahutan maha riigipühad, puhkusepäevad ning haigusepäevad.Ning kas siis tulemus tuleb korrutada 2 kuu kalendripäevadega (60p)või kuidas seda 2 kuud arvestatakse? Ning kas mul on saada 23 päeva puhkusekompensatsiooni, pole vahepeal puhanud? Nii et mul oleks saada 60+23 kalendripäeva kompensatsiooni? Tsiteeri | Ebasobiv postitus
|
Karvutu
18.12.2008 11:10 |
Re: Koondamistasu arvutamine
www.riigiteataja.ee/ert/act.jsp?id=73121 Tsiteeri | Ebasobiv postitus
|
Karvutu
18.12.2008 11:50 |
Juuni kuni november on aluseks. Kokku (juuni kuni november) töötasu jagad kokku (juuni kuni november) kalendaarse tööpäevade arvuga ja saad päevatasu. Keskmise kuupalga arvutamiseks korrutatakse keskmine päevapalk selle arvutamise aluseks olnud ajavahemiku ühe kuu keskmise kalendaarse tööpäevade arvuga. (Keskmise palga arvutamise kord § 4 lg 4).
Keskmine päevapalk mis said korrutad keskmise kalendaarse tööpäevade arvuga. Keskmine kalendaarne tööpäevade arv on juuni kuni november tööpäevad kokku ja jagad selle kuuega (aluseks oli 6 kuud). 1 kuu keskmine palk on kui päevatasu korrutad keskmise kalendaarse tööpäevade arvuga.
Kui töötajale ei arvutatud palka kõigi keskmise palga arvutusperioodi tööpäevade eest töölt mõjuva põhjusega puudumise tõttu või kui töötaja oli ajutiselt vabastatud kohustusest teha tööd, vähendatakse arvutusperioodi tööpäevade arvu nende päevade võrra. (Nt. haigusleht, puhkus).
Tsiteeri | Ebasobiv postitus
|
19.12.2008 09:19 |
Suured tänud :) Tsiteeri | Ebasobiv postitus
|
Kristiina
14.09.2010 10:09 |
Jäin aasta 2005 detsember dekreeti, vahetult enne seda toimus firmas kollektiivne koondamine. Siis sündis mul vahepeal veel 1 laps (laste sünni vahed vähem kui 2,5 aastat), 1.oktoober 2007. Peaksin nüüd saatma vähemalt homse kuupäeva seisuga avalduse tööle asumise osas, kusjuures tööandja poolt pole veel seni koondamisteadet saabunud.
Kuidas ma saan kontrollida, et tööandja maksab mulle koondamistasud õiglaselt (mis summad sinna sisse lähevad, mille eest?)ja millised on minu õigused? Tsiteeri | Ebasobiv postitus
|
vaatleja
14.09.2010 10:19 |
Kristiina (14.09.2010 10:09) kirjutas:
Jäin aasta 2005 detsember dekreeti, vahetult enne seda toimus firmas kollektiivne koondamine. Siis sündis mul vahepeal veel 1 laps (laste sünni vahed vähem kui 2,5 aastat), 1.oktoober 2007. Peaksin nüüd saatma vähemalt homse kuupäeva seisuga avalduse tööle asumise osas, kusjuures tööandja poolt pole veel seni koondamisteadet saabunud.
Kuidas ma saan kontrollida, et tööandja maksab mulle koondamistasud õiglaselt (mis summad sinna sisse lähevad, mille eest?)ja millised on minu õigused?
Miks sa üldse arvad, et sind koondatakse?
Tsiteeri | Ebasobiv postitus
|
?
14.09.2010 10:20 |
Aga miks sa üldse arvad, et sind koondatakse.
Äkki tööandjal on sinu jaoks töökoht olemas ja ta ootab sind pikisilmi tööle.
Seega saada avaldus ja saad teada, mis otsuse tööandja on vahepeal teinud- kas tahab sind koondada sellest hetkest, kui naased või ootab siund ilusti tööle Tsiteeri | Ebasobiv postitus
|
Kristiina
14.09.2010 10:53 |
Ma tean, sest töökohale on jäänud mitmesaja inimese asemele 2 töötajat ainult (k.a. firma omanik) ja neil hoopis teien valdkond (firmanimi on jäänud samaks) Tsiteeri | Ebasobiv postitus
|
vaatleja
14.09.2010 11:14 |
Kui tõesti tuleb koondamine siis saad tööandjalt lõpparvena: 1 kuu keskmise töötasu ulatuses koondamishüvitist, kasutamata puhkuse eest hüvitist ja koondamisest vähem ettetatamise eest hüvitist olenevalt siis tööaastatest seal firmas, ettetatamis tähtajad on siin www.rmp.ee/toooigus/toolepinguseadus/849/#g849 . Keskmine töötasu arvutatakse määruse abil www.rmp.ee/toooigus/maarus/
Kui sul tööaastaid seal firmas 5 või rohkem saad ka töötukassast koondamishüvitist jällegi oleneval tööaastatest vt. www.tootukassa.ee/index.php?id=11244 Tsiteeri | Ebasobiv postitus
|
14.09.2010 11:50 |
Aitäh, aga kas seda raha arvestatakse ikkagi minu keskmise töötasu järgi/ulatuses või eesti miinimumaplga ulatuses? ma kuulsin, et oleks justkui see viimane variant alates suvest 2010? Tsiteeri | Ebasobiv postitus
|
vaatleja
14.09.2010 12:01 |
(14.09.2010 11:50) kirjutas:
Aitäh, aga kas seda raha arvestatakse ikkagi minu keskmise töötasu järgi/ulatuses või eesti miinimumaplga ulatuses? ma kuulsin, et oleks justkui see viimane variant alates suvest 2010?
See kuuldus ei vasta tõele.
Sinu TL kokkulepitud töötasu korrigeeritakse indeksiga(määruse §2(5)(6)) juhul kui koondatakse päevapeaslt ehk oletama töölepingus sul oli töötasu 5000 kuus, indeksi väärtus on 1,62(4350(2010a.alammäär)/2690(2005a.alammäär)) ehk uus töötasu ehk keskmine töötasu oleks sul 8100(5000*1,62)
Kui aga oled kas või ühe päeva tööl on arvutuse aluseks hetkel kehtiv töötasu. Tsiteeri | Ebasobiv postitus
|
Kadri
11.10.2011 22:00 |
Tere, oskab keegi aidata? Kas konfidentsiaalsuse eritasu, varalise vastutuse tasu ning töötasu võetakse kõik koondamistasu arvestamisel arvesse?
Ning kui ma töötasin ettevõttes 5 kuud, siis kas mul on õigust koondamistasule ning puhkuse rahadele?
Aitäh. Tsiteeri | Ebasobiv postitus
|
Madli
11.10.2011 22:25 |
Koondamistasule on õigus sellisel juhul kui koondatakse.
Seega enne, kui saab öelda, kas on õigus peab teadma, miks sinu ja tööandja teed lahknevad ning millistel alsustel.
Välja teenitud, kuid kasutamata puhkusepäevade eest hüvitisele on aga igal juhul õigus. Samas kui oled aga hoopis ette puhanud on tööandjal samasugune õigus ette saadu tagasi küsida- seega sõltub puhkuse eest hüvitis sellest, kas on midagi puhakamata või mitte Tsiteeri | Ebasobiv postitus
|
hallo
11.10.2011 22:29 |
konfidentsiaalsuse eritasu ja varalise vastutuse tasu ei ole töötasu ja keskmise arvesse ei lähe. Tsiteeri | Ebasobiv postitus
|