merje
23.02.2009 20:01 |
Agendileping?
Firma taha tavaliselt töölepingult üle minna agendilepingule, kus põhipalk kaob ja jääb ainult tulemuspalk.
Kas agendilepinguga kaasnevad kõik hüved mis tavalise töölepinguga (haigekassa, puhkusetasud jne) või kuna tööaeg on vaba, siis on kõik mu neda asi.
Ning kas tööandjal on õigus panna mind valiku ette, et kas lahkud töölt või lepid agendilepinguga? Tsiteeri | Ebasobiv postitus
|
23.02.2009 22:45 |
Re: Agendileping?
kõike saab teha,eriti praegu
agendileping on VÕS alusel ja siin ei kehti puhkuseseadus ega töölepinguseadus, puhkusetasu ei maskta, kui tahad puhata siis puhkad,töö jääb lihtsalt tegemata.
Haiguskindlustus saab registreerida ja see hakkab kehtima 3 kuu möödudes Tsiteeri | Ebasobiv postitus
|
kyylik
24.02.2009 22:28 |
Oleneb mida sa hüvede all mõistad.Vaba tööaeg ja koht on tajutav hüve.Puhkuse saad võtta ka vajadusel,või üldsegi mitte võtta.
VÕS leping ei näe ette puhkust, rääkimata mingist hüvitusest töö tegemata jätmise puhul.
Tööandjat siis enam ei ole, töö tellib sinult Töö tellija ja sina oled töö teostaja teatud ajavahemikul.
Oma õigust pole vaja taga ajada! kui soovid teha seda teenust, siis võtad selle võimaluse. Tsiteeri | Ebasobiv postitus
|
S
25.02.2009 13:00 |
Mind hakkas ka huvitama, et kas siis lihtsalt nii ongi, et inimene jääb põhipalgast ilma? Kas nii siis võib teha, et tööandja võtab lihtsalt palga ära ja jääb ainult tulemuspalk?
Tsiteeri | Ebasobiv postitus
|
...
25.02.2009 13:05 |
Põhipalk on seotud töölepinguga.
Kõigi teiste lepingute puhul on tasu suurus ja arvestamismetoodika kokkuleppeline.
Kui oled nõus loobuma töölepingust saad enam vabadust ja tasu vastavalt tehtule.
Lihtsalt tegemist on erinevat tüüpi lepingutega Tsiteeri | Ebasobiv postitus
|
Monika
25.02.2009 13:48 |
Meil töötaja agendilepinguga. Täna tuli kohtutäiturilt Sissetuleku arestimise akt. Kas antud juhul kehtib samuti, et 2/3-alampalgast peab kätte saama, ülejäänud läheb kohtutäiturile? Või VÕS alusel peab kõik 100% kinni pidama?
|
Maa
25.02.2009 15:15 |
Tõde on see,et hetkel on müügiga võimalik vähe teenida.
Üks tuttav oli ühes reklaamiga tegelevas firmas ja alguses oli ikka põhipalk, pärast agendileping. Oli sunnitud alla kirjutama, sest ei tahtnud ära ka minna aga saab müügist ainult 10%. Kuus teenib umbes 1000 krooni. Hakkasin ka mõtlema, et kas üldse saab isegi miinimumpalka inimeselt ära võtta. Tsiteeri | Ebasobiv postitus
|
eisaa
25.02.2009 15:21 |
Muudkui kas saab ja saab, kui raha ei ole ja raha ei tule ja müüki ei ole ja müüki ei tule! No vasta siis kus kohast peaks see raha sinu palgaks tulema. Juhataja ja firmaomanik öösel trükivad või.
|
25.02.2009 18:01 |
jaaaaaaaaa palka saab ikka TÖÖ EEST...... kuidas seda nii raske mõista? Tsiteeri | Ebasobiv postitus
|
merje
25.02.2009 20:36 |
Ma mõistan, et palka saab töö eest, lihtsalt huvitas see, et millised on veel mu võimalused kui agendilepingust keeldun ja kas elementaarsed hüved (näiteks haigekassa) säilib, samuti kas firma maksab sotsmaksu jne. Tsiteeri | Ebasobiv postitus
|
vaatleja
26.02.2009 08:37 |
merje
Ei säili haigekassa kui kuu tasu ei ole vähemalt 4350. Sots.maksu maksab tegeliku tasu pealt. Tsiteeri | Ebasobiv postitus
|
Markus
01.06.2011 18:06 |
Kui mul on agendileping, kas tööandjal on õigus nõuda minult, et viibiksin kontorin 9-17.00ni ? Hetkene seis on selline, et PEAB käima, kuigi lepingus pole fikseeritud kella aega. Kas neil on õigus agendilepingule panna kohustuslikud kellaajad, millal agent peab tööl olema? Minu arusaamine on see, kui tunnipalka/põhipalka ei saa, siis peaks olema vabad käed. Palka saad ju siiki müügi eest.
Tänud Tsiteeri | Ebasobiv postitus
|
01.06.2011 18:20 |
Markus (01.06.2011 18:06) kirjutas:
Kui mul on agendileping, kas tööandjal on õigus nõuda minult, et viibiksin kontorin 9-17.00ni ? Hetkene seis on selline, et PEAB käima, kuigi lepingus pole fikseeritud kella aega. Kas neil on õigus agendilepingule panna kohustuslikud kellaajad, millal agent peab tööl olema? Minu arusaamine on see, kui tunnipalka/põhipalka ei saa, siis peaks olema vabad käed. Palka saad ju siiki müügi eest.
Tänud
38. peatükk AGENDILEPING www.riigiteataja.ee/akt/104022011004#para673
|