Veronika
17.06.2017 10:24 |
Eraisiku võlad - kas minu ettevõte on ohus?Tere,
eraisikuna olen võtnud ebamõistlikult suuri laene - nüüd on asi kohtutäituriteni jõudnud ning maksan tasapisi tagasi. Maksegraafikud on tehtud ning jõudumööda saan asjad vast rööpasse. Tahan oma võlgu tagasi maksta. Küll aga üks kohtutäituritest ähvardab minule kuuluva ettevõtte konto arestida. Kas see on seaduslik? Kuidas puutuvad eraisiku laenud ettevõtte kohustuste hulka? Kas ma saaksin kuskilt seadust lugeda selle kohta?
Tänud targematele. Tsiteeri | Ebasobiv postitus
|
:)
17.06.2017 10:41 |
Re: Eraisiku võlad - kas minu ettevõte on ohus? eraisiku võlgade pärast täitur ettevõtte konto kallale minna ei saa. Saab arestida ainult sulle kuuluva vara, ehk siis sulle kuuluva osa ettevõttes. Tsiteeri | Ebasobiv postitus
|
17.06.2017 18:23 |
Re: Eraisiku võlad - kas minu ettevõte on ohus? kas ehk oled lugenud valesti?
arestida saab sulle kuuluvat VARA (osa osaühingust või aktsiad) ja sellele varale seatakse keelumärge Tsiteeri | Ebasobiv postitus
|
uku
18.06.2017 20:06 |
Re: Eraisiku võlad - kas minu ettevõte on ohus? seaduse nimi on Täitemenetluse seadustik ehk TMS
www.riigiteataja.ee/akt/TMS Tsiteeri | Ebasobiv postitus
|
o
19.06.2017 08:37 |
Re: Eraisiku võlad - kas minu ettevõte on ohus? Kui eraisik on samal ajal ettevõttes juhatuse liige või töötaja, siis kohtutäitur saab esitada sissenõude töötaja vara (töö ja muud tasud) arestimiseks, aga ettevõtte vara arestida pole võimalik. Tsiteeri | Ebasobiv postitus
|