Kauba müük Leetu kas 0% või 20%

Pane tähele! Artikkel on ilmunud enam kui 5 aastat tagasi ning kuulub Geeniuse digitaalsesse arhiivi.

Küsimus:

Firma, kes on käibemaksukohustuslane müüb loomi Leetu eraisikule. Kas tuleb panna arvele 0% või 20%. Kuidas deklareerida käibedeklaratsioonis ja kas tuleb esitada VD vorm ka?
 

VASTAB MTA spetsialist:

Kauba, välja arvatud uue transpordivahendi või paigaldatava või kokkupandava kauba võõrandamisel ja toimetamisel võõrandaja poolt või eest teise liikmesriiki seal maksukohustuslasena või piiratud maksukohustuslasena registreerimata isikule, on tegemist kaugmüügiga (KMS § 2 lg 9). Kaugmüük maksustatakse kauba sihtkohariigis juhul, kui selliste tarnete väärtus ületab kauba sihtkohariigis sellistele tarnetele kehtestatud piirmäära.

Seega kuni Leedus kehtestatud kaugmüügi piirmäära ületamiseni maksustatakse müük Eestis 20%-lise käibemaksumääraga. KMD-l deklareeritakse tehing lahtrites 1 ja 4 ning ühendusesisese käibe aruandel (VD) tehingut ei deklareerita.

Pärast Leedus kehtestatud piirmäära ületamist tekib Teil Leedus käibemaksukohustuslasena registreerimise kohustus. Esmase informatsiooni Leedu maksuhalduri kohta leiate siit

Pane tähele!

Kord nädalas

Telli RMP Nädalakiri

Kolmapäeviti saadetav Nädalakiri sisaldab raamatupidamise, maksunduse ja tööõiguse valdkonna olulisi uudiseid, spetsialistide artikleid, seadusemuudatusi, nõuandeid ja soovitusi.

Töövahendid

Maksukalender Maksumäärad Numbriline Tööajafond RTJ IFRS Abitabelid Seadused MTA avalikud päringud Nädalakiri

Kalkulaatorid

Palgakalkulaator Maksuvaba tulu kalkulaator Puhkusekalkulaator Auditikalkulaator Kogumispensioni kontroll