Kuidas deklareerida Youtube`i maksutulu?

Pane tähele! Artikkel on ilmunud enam kui 5 aastat tagasi ning kuulub Geeniuse digitaalsesse arhiivi.

Küsimus: Mul on mõned videod Youtube\’s, mille pealt maksab US residendist firma tšekkidega kord kuus väikese summa. Kas tulumaksu jaoks tuleb deklareerida 2013. a jooksul väljastatud tšekid või 2013. a jooksul laekunud summad? Samuti, kas teenustasu tšeki lunastamisel tuleb maha arvata või mitte (ehk deklareerida täissumma või saadud tulu)?

Minu põhitöö (ei sisalda neid Youtube videoid) on Eestis ja selle pealt saan ka seaduslikku palka, millelt on arvutatud ja makstud Eestis nõutud maksud.

VASTAB MTA spetsialist:

Tulu tekkimise hetkeks võib lugeda ajahetke, kui teil on õigus see tulu realiseerida (oma käsutusse saada). Tegevuse sisust oleneb, kas on ettevõtlus, võlaõiguslik teenuse leping või muu tulu. Teenustasu arvesse võtmine võib kõne alla tulla registreeritud ettevõtluse puhul, muudel juhtudel maksustatakse tulu brutopõhimõttel ning teenustasu ei saa arvesse võtta.

Märksõnad: ,

Pane tähele!

Kord nädalas

Telli RMP Nädalakiri

Kolmapäeviti saadetav Nädalakiri sisaldab raamatupidamise, maksunduse ja tööõiguse valdkonna olulisi uudiseid, spetsialistide artikleid, seadusemuudatusi, nõuandeid ja soovitusi.

Töövahendid

Maksukalender Maksumäärad Numbriline Tööajafond RTJ IFRS Abitabelid Seadused MTA avalikud päringud Nädalakiri

Kalkulaatorid

Palgakalkulaator Maksuvaba tulu kalkulaator Puhkusekalkulaator Auditikalkulaator Kogumispensioni kontroll