Director aprill 2015 sisututvustus

Pane tähele! Artikkel on ilmunud enam kui 5 aastat tagasi ning kuulub Geeniuse digitaalsesse arhiivi.

Huum – kuum põhjamaine disain
HUUMi keriste eduloo taga on oskus ühendada põhjamaise sauna parimad omadused moodsa disaini ja uusimate tehnoloogiliste lahendustega. Tulemuseks on elamus, mida meenutab hea sõnaga isegi kogenud saunataja.  HUUM on läbi ja lõhki kodumaine. Kokku on liidetud Eesti disain, metallitööstus ja IT-sektor.

Kui su äripartner püüab sulle kärbseid pähe ajada…
Maailma parimate eriagentide saladused

Teise inimese mõttemaailma pääsemiseks loob super-mõttelugeja enne usaldusliku kontakti ja siis hakkab jälgima kõrvalekaldeid teise inimese käitumises. Pangem kõrva taha, kuidas töötavad kolm kriminaaluurimise meistrit Ameerikast. Kirjutab Kaja Perina.

Pingviinide paraad uppuval jäämäel ehk miks muudatuste läbiviimine nii tihti ebaõnnestub
Välkkiire reageerimine muutustele on möödapääsmatu maailmas, kus kehtib darvinistlik loosung "Kiireim muutustega kohaneja jääb ellu". Aga inimlikult on muudatused hirmutavad, sest kõik tundmatu tekitab õudu. 

Kui võtmeisik lahkus firmast koos klientidega… sest teadmusjuhtimine oli ju täiesti puudu!
Miks on tihti nii, et hea raamat asetatakse riiulisse, töötajal aga lubatakse väärtuslike teadmistega lahkuda? Ilmselt seepärast, et juht pole midagi kuulnud teadmusjuhtimisest. Seda eluliselt vajalikku süsteemi tutvustab Margot Roodi.

10 põhimõtet, et tasuta edukalt turundada
Anu-Mall Naarits on Marketingi Instituudi omanik ja juht. Ta on töötanud sellistes suurettevõtetes nagu Radiolinja ja Baltika ning viinud läbi ekspordijuhtide koolitamise suurprojekti "Ekspordirevolutsioon".

Füürer. Adolf Hitler – kurjuse tõus
Berliini liidumaa endine rahandusminister Thilo Sarrazin kaebleb oma eesti keeleski ilmunud raamatus "Saksamaa käib maha", kui alla käinud on Saksa haridus ja kui lihtsaid asju Saksa kooliõpilased ei tea.

Teadlikkus – tähtsaim tegur, mis teeb sind tulevikus tööturul asendamatuks!
Meil on nutitelefonid, kuid me ise pole võrreldes kiviajaga eriti muutunud. Kui üks ütles kiviajal teisele, et sa oled loll, asus too kohe võitlusse. Kui ütled praegu kellelegi, et oled loll, on reaktsioon sama.

Transferwise’i ebatavaline klienditugi
Täiuslikke teenuseid pole veel leiutatud, seepärast on ilmselt kõik meist pidanud elus vähemalt korra mõne firma klienditoega suhtlema. Huvitav on seejuures, et teenindust ei hinda me mitte kaksikskaalal "nõuanne aitas / ei aidanud".

Austraalia parim tööandja – start-up muideks! – lõi ukse Euroopasse jalaga lahti
Tänuväärne on see, et eduka ettevõtte tunnus on üha enam olla ka hea tööandja. Eesti üks kiiremini kasvavaid idufirmasid Transferwise on samuti võtnud eesmärgiks olla sama hea tööandja nagu Google ja Atlassian. Google’it teame kõik, aga mis asi see Atlassian on?

Kuidas Franklin Covey legendaarsed 7 harjumust aitavad nüüd ka lastel õppida oma elu juhtima
Lapsevanemana on meie suurim soov, et lapsest kasvaks inimene, kes teab, mida ta elult soovib ja kuidas oma unistuste poole liikuda. Ta oskab elus õigeid valikuid teha ja jääda ka tagasilöökide puhul terveks ning iseendale truuks.

Mida su töötajad tegelikult töökohalt ootavad?
Kui su töötajatel oleks valida kolme sarnase töökoha vahel, siis miks nad peaks valima sinu firma? Motivatsioonikoolitaja Kaido Pajumaa lugu aitab igal juhil mõista, mis töötajad liikuma paneb. 

Superstaaride palkaja Gunnar Kobin: kui maja ei põle, oota see õige ära!
Nõrgad mehed Ekspress Grupi juhi Gunnar Kobini käe all kaua vastu ei pea, sest muidusööjaid ta ei kannata. Kuidas ta oma tiimi parimatest parimaid otsib, rääkis Amropi juhtimiskonverentsil Gunnar Kobin ise.

Uus rahvustoode – vesipiip! HekkPipe tegi eksootilisest vesipiibust tõelise Eesti eksporttoote
Eesti vesipiibust nimega HekkPipe on saanud populaarsetele Egiptuse vesipiipudele tõsine vastane. Vesipiibu loomisega said hakkama noored ettevõtjad Indrek Kuusk ja Olaf Vaher, kes tegelevad innukalt tootearendusega ja müüvad seda juba praegu edukalt USA turul.

Õigus koomasse töötada. Mitte keegi ei täna sind, kui pead jääma haiguslehele
Selle kirja sai Rootsi ajakirja Naturvetarna toimetus. Kiri räägib väsimussündroomist. Diplomeeritud toitumisspetsialist Zandra Hedlund, kes on nüüd tagasi tööl, kirjutab oma kogemusest nõnda, et see ei saa jätta ükskõikseks. Kuidas leida sellises olukorras tasakaalu?

Energiaämber tühi või pooltäis?
Kust alustada? Milline muudatus kõigepealt? Kas peaks tegema täieliku kannapöörde või siis tasapisi, väikeste sammudega? Kas üldse võtta ette muudatus või pigem oodata, ehk muutuvad asjad iseenesest? Mis siis, kui otsus on vale ning tagasiteed ei ole?

Entusiasmi teater
Üks parimaid viise süsteemi mõistmiseks on vaadelda seda nende pilgu läbi, kes soovivad seda õõnestada. Nagu targad poliitikud kujundavad oma seisukohti, astudes oponentide kingadesse, tasub ka juhtidel vaadata oma organisatsiooni nende inimeste vaatevinklist, kes selles lihtsalt liugu lasevad.

Argipäev. Minu start-up 14. osa
Neljapäeva hommik algab juba kell 9.30 Mustamäel, kui Tehnopoli üritusel räägitakse Briti turule sisenemisest. Palju detaile ettevõtte asutamisest, probleemid pangakontode ja elukohtade defineerimisega… CoFounderit me ettevõttena Briti turule veel ei vii, kuid loomulikult on kavas sinna ajakirja müüa. 

Alati on kellegi jaoks veel ruumi. Mitte midagi ei ole lõplikult paigas
Tänavusel unistuste tööandja konkursil noppis LHV võidu igati põhjendatult. Seda, mille üle uhke olla, on kogunenud omajagu: lisaks inimeste tööalasele arendamisele on seal ka igakuised silmaringi laiendavad seminarid, kõrge osalusega (70–90%) ühisüritused töötajaile ja nende peredele, raamatukogu, oma spordirõivaste kollektsioon…

Allikas:  Director
Märksõnad:

Pane tähele!

Kord nädalas

Telli RMP Nädalakiri

Kolmapäeviti saadetav Nädalakiri sisaldab raamatupidamise, maksunduse ja tööõiguse valdkonna olulisi uudiseid, spetsialistide artikleid, seadusemuudatusi, nõuandeid ja soovitusi.

Töövahendid

Maksukalender Maksumäärad Numbriline Tööajafond RTJ IFRS Abitabelid Seadused MTA avalikud päringud Nädalakiri

Kalkulaatorid

Palgakalkulaator Maksuvaba tulu kalkulaator Puhkusekalkulaator Auditikalkulaator Kogumispensioni kontroll