Motivatsioon ja inspiratsioon

Pane tähele! Artikkel on ilmunud enam kui 5 aastat tagasi ning kuulub Geeniuse digitaalsesse arhiivi.

Kallis Naine!

Ukse ees on märtsikuu. Märtsikuu, milles on värskust, elevust ja ootusärevust. Märtsis tähistame me naistepäeva. Lillede ja naeratusega. Märts on teatrikuu. Elamuste ja emotsioonidega. 

Elus on nii palju erilist, mille üle me ikka ja jälle rõõmustame, mis meid innustab ja inspireerib. Seda tuleb vaid märgata ja tunnetada. Võtta selleks aega, kinkida endale neid imelisi hetki – sest me oleme seda väärt!

Igal ajastul on oma nägu – meie elame kiirelt arenevas, muutuvas maailmas. Igapäevane argielu võtab enamiku meie ajast ja suurem osa tegevusi on piisavalt rutiinsed, et selles kiirustamise tuhinas ei märkagi alati elamise võlu. Ei märka lähedasi, erilisi inimesi enda kõrval, kuigi me suhtleme nendega kogu aeg.

Jah, me suhtleme kõik iga päev. Suhtleme oma pereliikmete, oma töökaaslaste, tuttavate ja sõpradega. Igas suhtluses on meil oma roll. Nagu näitemängus, kuid enamasti me ei teadvusta seda endale. Kuidas me saame sellega hakkama?

Fotol: Pepper Sparkles – tuntud baski päritoluga soome burleskiartist, kes on end viimase poole aastaga läbi murdnud rahvusvahelisele areenile. Lähitulevikus võib teda näha Viini festivalil Boylesque. 
Foto autor: Mats Õun

Fotol: Pepper Sparkles – tuntud baski päritoluga soome burleskiartist, kes on end viimase poole aastaga läbi murdnud rahvusvahelisele areenile. Lähitulevikus võib teda näha Viini festivalil Boylesque. Foto autor: Mats Õun

Mina kui Naine, Mina kui Kaaslane, Mina kui Sõber, Mina kui Ema, Mina kui Laps…

Kui palju me üldse teame iseendast ja oma rollidest? Kui palju me suhtleme iseendaga? Missugusena näeme ja tajume ennast ise? Ja missugusena näevad meid teised? Sa võid öelda, et see ei lähe sulle korda ja võib-olla ei lähegi. Mõningatel juhtudel. Kuid neid, keda teiste arvamus üldse ei puuduta, on paraku väga vähe. Küsimusi iseenda kohta jagub aga küllaga.

Iseendaga kohtumine, enda sisse vaatamine ja enda nägemine läbi kellegi teise pilgu võib pakkuda üllatavalt meeldivaid emotsioone. Miks nendest loobuda? Kõik tunded ja hetked, mis innustavad, motiveerivad ja inspireerivad, on vaid teretulnud. Ja kõik need on seotud vaid Sinu endaga! Sinuga – kellega Sa oled kõige rohkem koos. Sinuga, keda Sa peaksid kõige paremini tundma. Kas Sa tunned ennast?

Olen viimasel ajal sattunud oma tuttavate ja sõpradega rääkima naiselikkusest ja iseenda tunnetamisest. Sellest, mis motiveerib ja mis inspireerib. Miks ma teen midagi ja miks mõni tegevus kuidagi ei köida? Igaühel on rääkida lugu oma teekonnast, oma eksirännakutest, oma otsingutest. Me kõik oleme ju teel…

Minu tee on viinud mind mitmetele erinevatele koolitustele, kus õpetati paremini suhtlema ja kasutama teada-tuntud meetodeid, et olla edukam. Nendel koolitustel sain ma aru, et kõige enam õppisin ma nägema iseennast. Nägin seda, kuidas meil kõigil koolitusel osalejatel oli suur tahtmine jagada oma mõtteid, oma tundeid, oli soov mõtestada elamusi, millest me osa saime. Infot, mida  jagati, oli aga nii palju, et mõttevahetusteks ja tunnetamiseks enam aega ei jagunud.

Lisaks avastasin enda jaoks kaamera. Kaamera, mis annab võimaluse näha end hoopis teisest küljest, näha end kõrvalt, avastada erinevaid tundevälgatusi oma kehakeeles ja näoilmetes, mida pole kunagi peeglisse vaadates enda puhul märganud. Jah, selliseid hetki tabab vaid tõeline kunstnik. See, kes oskab näha ja oskab seda edasi anda. Vaadates neid ülesvõtteid endast, olen ikka ja jälle rabatud. Avastan üha uusi nüansse, mis toovad naeratuse näole. Ja rõõmu südamesse. Kas see olen tõesti Mina? Mina kui kunstiteos.

Olen jaganud oma mõtteid mitmete tuttavate-sõpradega ning üheskoos sündis mõte luua ürituste sari, mille eesmärgiks on motiveerida ja inspireerida ennast, avada enda meeled, pakkuda  elamusterohkeid ja innustavaid hetki ning võtta selle juures aega tunnetada sügavamalt iseenda Mina. Selle sümboliks sai kujund – AME – Ainult Minu Elu on minu kätes ja minu looming. Peategelaseks Ainult Mina isE.

Kui ka Sinul on samasugused mõtted ja soovid, võta meiega ühendust ene@margon.ee või telefonil 5028817 ning me saadame Sulle lisainformatsiooni ja päevakava Inspiratsiooni- ja Motivatsioonipäeva kohta.

Motivatsiooni- ja Inspiratsioonipäev, 14. märtsil 2014 Laitse Lossis

Toimumispaik: väärikas ja romantiline Laitse Loss
Toimumisaeg: kevadehõnguline reede, 14. märts 2014.aasta
Eesmärk: väärtustada iseennast
Inspiratsiooniallikas: Ainult Mina isE
Motivatsioon: Rõõm ja Rahulolu, Kirg ja Innustus…
Riietus: Ahh, Mugavalt Elegantne
Teema:  Mina, Naine – esimene meie ürituste sarjast, mille eesmärgiks on inspireerida ja motiveerida iseennast läbi iseenda.

Vaatame enda sisse ja vaatame end kõrvalt – tule, koge ja naudi seda koos meiega!

Vaatlusi aitavad läbi viia:

  • psühhoterapeut Andres Sild,
  • kunstnik-fotograaf Mats Õun,
  • meigikunstnikud Merike Ivaski kosmeetikasalongist,
  • muusik Mati Tibar ja saksofon.

Ainult Mõtestatud Elamused – Avavad Meeled Emotsioonideks – Avardavad Maailma Endas – Annavad Mõtte Elule.

Pane tähele!

Kord nädalas

Telli RMP Nädalakiri

Kolmapäeviti saadetav Nädalakiri sisaldab raamatupidamise, maksunduse ja tööõiguse valdkonna olulisi uudiseid, spetsialistide artikleid, seadusemuudatusi, nõuandeid ja soovitusi.

Töövahendid

Maksukalender Maksumäärad Numbriline Tööajafond RTJ IFRS Abitabelid Seadused MTA avalikud päringud Nädalakiri

Kalkulaatorid

Palgakalkulaator Maksuvaba tulu kalkulaator Puhkusekalkulaator Auditikalkulaator Kogumispensioni kontroll