Saleduse saladused hõivatud inimesele

Pane tähele! Artikkel on ilmunud enam kui 5 aastat tagasi ning kuulub Geeniuse digitaalsesse arhiivi.

Väidetavalt leiutas mees maaviljeluse ja mõtles välja söögi. Naine aga avastas söögi ja mõtles välja dieedi…

Igal inimesel olevat siia ilma sündides kaasa antud tema kaaluvahemik, kus ta enamasti ka püsib – mõnel number väiksem, mõnel suurem.

Suurepärane, kui suudame enese jaoks heas vormis olla. Millega seda head vormi mõõta? Ikka enesetundega – kui on hea olla, siis on kõik korras. Kui me ei lõõtsuta viiendale korrusele minnes, kui me võime välismaal terve päeva muretult ringi ekskurseerida, jalutada ja nautida uusi elamusi ilma, et kehakaal takistaks liikumist, siis on kõik hästi.

Ennemuiste kõndisid raamatupidajad vast palju enam kui täna. Palgapäeval toodi kilekotiga pangast raha, mis kassas töötajatele välja maksti, pabereid tuli ise ühest kohast teise toimetada, sest elektroonilised võimaluses olid piiratud. Nüüd aga on istuva eluviisi kõrvalt hea füüsilise vormi hoidmine paljude jaoks päris suur väljakutse. Ja vabandusi leitakse kõikjalt – küll ei ole aega, et trenni teha ja kodus ise süüa valmistada, siis ei ole raha, et tervislikku toitu osta ja trennis käia… siis on geenid, mille süüks saab ju ülekaalu ajada… Võimalusi vabanduste leidmiseks on hulganisti.

Kui tuttav küsis Tartu arstilt, kes tegeleb ülekaalu probleemidega, mis on kõige parem vahend kaalu alandamiseks, oli vastuseks, et pool suud tuleb kinni õmmelda… Siiski… enne, kui seda teha lasete, ehk prooviks tarbitava toidu arvelt pigem vee kogust suurendada?

Vaid vesi kustutab näljatule!
Nii väidavad hiinlased, kes keelavad rangelt õhtust söömist. Üks lihtsamaid vahendeid alla võtta on toituda peale kella 18.00 veest. Süüa võib vett just nii palju, kui soovi on.
Pudel veega hoia alati ligi. Vette võid lisada natuke mere- või himaalaja soola.

Tihti ei saa me keha reaktsioonidest aru ja tundes janu, ajame selle tunde segi näljaga. Enne kui sööma asud, joo, äkki keha tahtis hoopis juua arvestades, et me koosneme umbes 80% veest, on vesi meie peamine toiduaine.

Joo toasooja või kuuma vett. Kindlasti mitte külma.
Klaas vett pool tundi enne söömist aitab vähendada söögikorral söödava toidu kogust.

Joo rahulikult, mõnuga ja väikeste lonksudega. Juues sule silmad ja korda enesesisendusi – ma olen terve, ma olen heas vormis, mul on kõht täis jne.

Raamatust “Saleduse saladused hõivatud inimesele” saab lugeda nii vabandustest kui lahendustest, mis sobivad just neile inimestele, kes on pidevalt hõivatud erinevate asjadega. Raamatus on lühidalt ülevaade erinevatest dieetidest, õpetatakse mõtlema ja liikuma sellisel moel, et see eesmärki toetaks. Ka 1 ruutmeetri peal saab keharaskust kasutades suurepäraselt trenni teha! Ilma rahata! Ja väikeste muudatustega mõtlemises ja toitumises on võimalik unistuste vormis püsida. Kõik on võimalik. Aga kuidas täpsemalt?

Edasi loe Katrin Aedma raamatust: "Saleduse saladused hõivatud inimesele. Lihtsad, efektiivsed ja praktilised näpunäited."
 

Märksõnad:

Pane tähele!

Kord nädalas

Telli RMP Nädalakiri

Kolmapäeviti saadetav Nädalakiri sisaldab raamatupidamise, maksunduse ja tööõiguse valdkonna olulisi uudiseid, spetsialistide artikleid, seadusemuudatusi, nõuandeid ja soovitusi.

Töövahendid

Maksukalender Maksumäärad Numbriline Tööajafond RTJ IFRS Abitabelid Seadused MTA avalikud päringud Nädalakiri

Kalkulaatorid

Palgakalkulaator Maksuvaba tulu kalkulaator Puhkusekalkulaator Auditikalkulaator Kogumispensioni kontroll