Raamatupidajate sugiskonverents 2017
Teisipäev, 22. August
 

Toitumisest

09.08.2017 Normi piires taimekaitsevahendite jäägid toidus inimese tervist ei kahjusta
 
Toidus on erinevate taimekaitsevahendite jääkide esinemine teatud kogustes lubatud ning kui toit sisaldab taimekaitsevahendite jääke piirnormides, siis on tegemist ohutu toiduga.
24.07.2017 Aia- ja metsasaaduste säilitamisviisid
 
Tänapäeval on aastaringselt poodides saadaval kõikvõimalikke värskeid ja külmutatud puu- ja juurvilju, samuti erinevaid moose, mahlu ning sügavkülmutatud marju. Tekib küsimus, miks peaks ise kodus hoidiseid valmistama või marju sügavkülma panema. Argumente ise hoidiste tegemise poolt on mitmeid - esiteks saab ise tehes omada ülevaadet tooraine kvaliteedist, samuti saab olla kindel, et tooraine on hoidistatud just õigel viisil, säilitamaks enim vitamiine ja mineraale.
30.05.2017 Taimetoitlus
 
Esimesed märkmed taimetoidu kohta pärinevad iidsest Indiast ja Kreekast 6. sajandist eKr. Mõlemal juhul oli taimetoitlus tihedalt seotud loomade kaitsmisega vägivalla vastu. Vahepeal jäi taimetoitlus Euroopas unarusse, kuid muutus jälle populaarseks 18. ja 19. sajandil.
27.03.2017 B-grupi vitamiinide puudusel on tõsised tagajärjed
 
B-grupi vitamiinide puudus võib mõjutada inimese aju tegevust. Sellest, et organismil on mõnest B-grupi vitamiinist vajaka, võivad anda märku näiteks meeleolumuutused ja väsimus, samuti lihasnõrkus või kaalulangus.
07.03.2017 Toidupoe arve väiksemaks? Kas ma pean nälgima?!
 
Selline esmareaktsioon on loomulik, sest kõik, mis me toidupoest ostame on ju vajalik. Vähemalt nii meile tundub. Reaalsus on aga see, et toidupoes avanevad meie rahakotirauad emotsiooni- ja impulssostude ees kõige kergemini. Ka meedias on esitletud mitmeid uuringuid, et tihti ostame rohkem kui vajame.
15.02.2017 Eesti tarbija väärtustab endiselt toidukauba kodumaisust
 
Kodumaised tooted moodustasid 2016. aastal 65% Eesti suuremate jaekettide käibest. Eesti tarbijatest eelistas kodumaist toitu 74% tarbijatest, samas võib tarbijatel olla üha raskem eristada kodumaist kaupa imporditust, selgub Eesti Konjunktuuriinstituudi (EKI) tehtud uuringutest.
12.12.2016 Millele peaks toitu valides enim tähelepanu pöörama?
 
Mida jälgida ja pakenditelt lugeda, et teadlikult tarbida vähem küllastunud rasvhappeid, soola ja suhkrut? Toidumärgistuse lugemise oskus aitab toidupoes teadlikumaid valikuid teha. Seejuures on oluline teada, et koostisosade loetelus esitatakse kõik toidu koostisosad sisalduse kahanevas järjekorras.
08.12.2016 Toitumisalane teave pakendil aitab toidupoes targemaid valikuid teha
 
Alates 13. detsembrist muutub Euroopas kohustuslikuks toitumisalase teabe esitamine toidupakendeil. Toiduvalmistajad peavad hakkama esitama tarbijale infot toidu energiasisalduse ning rasvade, küllastunud rasvhapete, süsivesikute, suhkrute, valkude ja soola koguse kohta.
22.11.2016 5 nippi, kuidas innustada lastes köögiviljaarmastust  
 
Lapsed on sageli köögiviljade suhtes üsna pirtsakad ning tervisliku toidusedeli poole püüdlemine võib olla lapsevanemale üsna suur väljakutse. Toitumisteadlane ja Tartu Ülikooli emeriitdotsent Mai Maser juhib tähelepanu, et toiduvalik peab olema mitmekülgne, kuna lapsele on kasvamiseks ja arenemiseks vaja erinevaid toitaineid.
04.11.2016 Kuidas keeta mune?
 
Keetmise aeg sõltub sellest, millist tulemust ootate. Alltoodult mõned soovitused, millega katsetada, kuid tegelik keetmise aeg sõltub munade suurusest, keedetavate munade hulgast, munade temperatuurist, millega nad keedunõusse pandi ning keetmisvee temperatuurist.
15.06.2016 Tuntud mesiniku 3 soovitust, kuidas valida kvaliteetset mett
 
Kliendid küsivad mesinikelt laatadel pidevalt – kuidas tunda ära kvaliteetset mett? Valtin soovitab alati valida kristalliseerunud mett, sest see on kvaliteedimärk. Samuti soovitab Valtin eelistada eestimaist mett, sest meie loodus on mitmekesise taimestikuga ja ehk veidi vähem mürkide poolt saastatud kui mujal maailmas.
23.05.2016 Nitraadihirmus köögiviljade tarbimist piirama ei pea
 
Kuigi värsked köögiviljad on tervisliku toitumise alus, tuleb arvestada nendes sisalduvate nitraatidega, mis on teatud kogusest alates organismile kahjulikud. Euroopa Toiduohutusameti (EFSA) hinnangul ületab aga köögiviljade tarbimisest saadav kasu siiski nitraatide võimaliku kahjuliku mõju tervisele ning seetõttu köögi- ja puuviljade tarbimist piirama ei pea, kirjutab Maaeluministeeriumi toidu järelevalve büroo juhataja Maia Radin.
06.02.2016 Kasekäsna tee – kas iidne võlujook avaldab inimesele mõju ka tänapäeval?
 
Chagast ehk kasekäsna teest (must pässiku teest) olin kuulnud juba mõnda aega tagasi, kuid viimasel ajal on teema taas päevakorral – tervet ja looduslähedast eluviisi väärtustavad huvilised on selle suure vaimustusega enda jaoks avastanud. See on imeline, ülimalt tervislik ning tervendav jook, mida on joodud juba aastatuhandeid.
02.11.2015 Sügis on kaneeli aeg. Hõrgu maitseaine kuus tervislikku omadust
 
Sule silmad ja mõtle hetkeks kaneeli peale. Kas tunned suus selle köitvat ja magusat maitset? Kuid kaneel ei ole mitte ainult hea maitseaine, mis muudab magustoidud vastupandamatuks, vaid ka eri toitude väga mitmekülgne koostisosa, millel on mitmeid tervisele kasulikke omadusi. Kas tahad teada, mis need on?
07.05.2015 Tervislik toitumine töökohal
 
Oleme igal aastal tööl ligemale 2000 tundi ja nii on töökoht meile omamoodi teiseks koduks. Olenemata sellest, kui palju aega me tööl veedame, on seal tehtavad toiduvalikud sama olulised kui need, mida teeme kodus. Ometi on õigeid valikuid teha sageli ületamatult keeruline ja lihtsam on neist valikuist kõnelda kui neid tegelikult järgida.
02.04.2015 Dieedifännidele. Imelihtne banaanidieet
 
Jaapani hommikubanaanidieet on üks miljonitest dieetidest, mis maailmas välja mõeldud. Loomulikult väidavad need, kes selle avastanud, et see töötab suurepäraselt.
21.08.2014 Carmen Cafe - uus kohvik otse linna südames
 
Rotermanni kvartalis on uksed avanud uus kohvik Carmen Cafe. Uues ja kauni sisekujundusega kaasaegses kohvikus pakutakse hommikusööki, sooja ja külma buffet-valikut, kooke, pirukaid, suppe, jäätisekokteile ja palju muud.
24.07.2014 Vaid 1% Eesti elanikest ei armasta jäätist
 
Jäätise valimisel peetakse kõige olulisemaks kriteeriumiks jäätise maitset (90%). Traditsioonilised maitsed on eestlaste hulgas ikka veel esikohal, kuid jäätisetootjate sõnul ihkab eestimaalase süda aina enam põnevamaid elamusi.
10.06.2014 Maitse tänavuse toidukonkursi hitte
 
Juunis kutsuvad Eesti Toiduainetööstuse Liit ning Selver, ETK, Rimi ja Prisma kõiki maitsma tänavuse toidukonkursi parimaid Eesti tooteid.
19.05.2014 Võililleralli
 
Hall taevatekk lõpetas lausvihma laotamise ja päike kuldas taas kogu maastiku üle. Soe vihm oli rohule pikkust juurde visanud ning aed on nüüd seda nägu, et tuleb muruniiduki elu lõbusaks teha. Murus säravad kollased võililleõied tuletasid meelde aegu, mil vanaema need purki pani ja talvel keldririiulilt taas suvemeenutuseks delikatessina lauale tõi.
14.04.2014 Munadepüha eri: kogu tõde munadest
 
Käesoleva nädala lõpul tähistame munadepühi ehk lihavõtteid. Lihavõttepühade hommikul söödi tavapäraselt hirsipannkooke, pirukaid ja värvitud mune. Värvitud mune pandi hea tervise tagamiseks ikoonide taha ning surnute jaoks aknalauale. Kindla tava järgi käidi külapidi mune korjamas: koidikul käisid täiskasvanud noormehed, hommikul lapsed. Värvitud ja kirikus õnnistatud munal arvati olevat maagilisi omadusi.
01.04.2014 Smuuti – lihtne, toitainerohke ja maitsev!
 
Smuuti on lihtne viis lisada oma menüüsse rohkesti kasulikke toitaineid. Siit leiad soovitusi maitsva smuuti valmistamiseks ning neli kevadise smuuti retsepti.
13.03.2014 Millist veini juua kanatoitude juurde?
 
Lihtne küpsetatud kana. Täiuslik hea punase või valge veini esiletõstmiseks, eriti hästi sobivad punased ja valged burgundia veinid või nende Uue Maailma ekvivalendid: Kalifornia või Uus-Meremaa pinot noir või kvaliteetne chardonnay.
10.03.2014 Kas sinagi said kutse toitumisuuringule?
 
Meie toidulaud on viimaste kümnenditega päris palju muutunud. Kuidas täpsemalt ja mida eestlane täna igapäevaselt sööb, sellele Tervise Arengu Instituut käimasolevas uuringus vastuseid otsibki. Võiks ju küsida, milleks on vaja järjekordselt andmeid koguda, alles ju üle-eestiline rahvaloendus lõppes. Toitumine on üks tähtsamaid tervise alustalasid ja just taoline suuremahuline uuring aitab Eesti inimeste toitumisharjumusi mõista. Näiteks on Eestis tõsiseks probleemiks tõusmas ülekaalulisus ja rasvumine, suurenenud on allergiliste inimeste hulk, tõusnud on suhkruhaigete osakaal ning jätkuvalt on enneaegse suremuse peamisteks põhjusteks südame-veresoonkonna haigused ja vähktõbi. Kõik need on kas otsesemalt või kaudsemalt seotud toitumisega ja nende probleemide ohjeldamiseks ongi kõigepealt vaja põhjalikku ülevaadet meie toidulauast.
16.02.2014 Maitsev Lõuna-Eesti
 
14. veebruarist 16. märtsini pakuvad 15 restorani Tartust, Otepäält ja Alatskivist igaüks kolmest roast koosnevat maitsmismenüüd hinnaga 15€.
05.01.2014 Tume šokolaad leiab tee kastmetesse
 
See, et šokolaadiga saab muudki teha kui tahvlikaupa süüa, teavad paljud inimesed. Nii šokolaad kui kakao on kasutuses kookides, küpsetistes, jookides kui külmades magustoitudes. Müügile on tulnud küpsetusšokolaadid ning tumeda šokolaadi valikust leiab järjest uusi maitsekombinatsioone. Šokolaadi ja kakaod saab edukalt kasutada kooslustes, kus suhkrut on väga vähe või pole üldse, kuid see teadmine pole nii laialt levinud.
04.12.2013 Cafe Lyon – mõnus kohtumispaik terveks päevaks!
 
Oktoobri alguses avas Õismäel Meistri 22 uksed uus prantsuspärane kohvik-restoran Cafe Lyon, mis pakub värskeid kohapeal küpsetatud saiakesi argipäeviti juba kell 7.30 ja hõrgutavaid toite a´la carte menüüst kuni hiliste õhtutundideni välja.
19.11.2013 Mate – ergutav kontorijook töölaua taga nautimiseks
 
Kohvipaus! Enamikes ettevõtetes on kohvimasin, mille külastamine ja sealt ergutava joogi võtmine on tööpäeva õnnestumises tähtsal kohal. Paljudes firmades pakutakse alternatiivina suuremat-väiksemat valikut kotiteed või lausa kvaliteetseid teelehti ja on võimalus tee valmistamiseks vett soojendada.
17.11.2013 Karu õpetab taas noori tervislikumalt toituma
 
Tervise Arengu Instituut alustas taas noortele suunatud veebikampaaniat "Fiidi karu!", et teadvustada näkside ja muu kiirtoidu (st kõrge suhkru-, rasva- ja soolasisaldusega toitude) liigse söömise ebatervislikkust ning anda ideid, millega neid asendada.
12.11.2013 Mida maitsvat süüa kiirel kontorilõunal?
 
Taaskord on tööl kiireks läinud ja pikka lõunapausi endale lubada ei saa, ent kõht koriseb ja tahaks midagi maitsvat? Miks mitte proovida vahelduseks midagi Mamma valmistoitude sarjast! Mamma toite on kiire ja mugav tarbida ning lisaks on toodete sortiment lai, nii et rahuldatud peaksid saama kõige mitmekesisemadki maitsevajadused.
24.07.2013 "Kõigi toitude isa" võõrutab alkoholist ja hoiab hambad terved
 
Lutsern ehk alfalfa on tuntud põllukultuur juba 1500 aasta kaugusest ajast. Algselt hüüti seda Pärsia aladelt pärit taime "al-fac-facah´ks", mis tähendab tõlkes “kõikide toitude isa.” Eesti keeles lutsernina tuntud rohttaime muudab eriti mitmekülgseks asjaolu, et sellest on tarvitatavad kõik osad – lehed, varred, juured ja seemned. Seemnetest saab kasvatada eriti väärtuslikke lutserni-idusid.
06.05.2013 Kanepiõli – aju, hormoonide ja naha magustoit
 
Sõnaga “kanep” seostub enamikule lugejaist ilmselt terav debatt selle üle, kas lubada selle uimastavat toimet omava taime seaduslikku kasutamist ning millised on sellest lähtuvad ohud ja võidud. Tegelikult oli kanep tuttav taim juba vanadele eestlastele, kes selle taime seemneid söögiks ära ei põlanud ning valmistasid kanepipiima, -putru ja -tempi. Tõsi, me räägime praegu siiski teisest kanepisordist, nimelt tööstuskanepist.
24.04.2013 Pelmeenitegu Vene Söögitoas
 
Kui tuleb juttu Vene köögist, siis pliinide ja kalamarja kõrval tulevad kindlasti kohe meelde ka pelmeenid. Vene köök ei ole ainult söök, see on suhtlemine ja elustiil. Sööki tuleb teha ja süüa hea tujuga.
25.03.2013 Köleri 2 – elamusterohked maitseelamused
 
Köleri 2 on 2012. aasta jaanuaris Kadriorus avatud Prantsusmaalt inspiratsiooni saanud kohvik ja restoran, kus on võimalus nautida elamusterohkeid sööke ja jooke ning alati siirast ja sõbralikku teenindust.
26.02.2013 Jooge kodust astelpajumahla
 
Astelpajumari on üks suuremaid C-vitamiini allikaid. C-vitamiin on teadagi vesilahustuv vitamiin, millest organismi varud ei kogune ning mida tuleb seetõttu tarbida igapäevaselt.
 
Maksuvaba tulu ja tsd 2018
Töövahendid
Naljanurk


Ettevõtja sõidab oma kontori juurde, kus tund tagasi plahvatas pomm. Kõik on ümber piiratud, tuletõrjujad tegutsevad, kohal on politsei ja aknast tuleb suitsu. Kohale tuuakse sokkides valvur, kes räägib: "Ülemus, teil on suur mure! Kui plahvatas, siis oli kontoris teie naine... ta on vigastatud..."
"Olgu, aga raamatupidaja, kus on raamatupidaja????"

Uudised > Eelnõud
Kalender & arhiiv
E T K N R L P
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
« August 2017 »
Tööpäevade arv kuus 23
Töötunde kuus 184
Riigipühad: 20.08

Vaata tööajafondi..
E-POOD
Gallup
Külastan RMP.ee portaali
Äriregister
Kreedix
Maksu- ja tolliamet
Eesti KMKR otsing
  • Tallinna Lennujaam
  • Eesti Eine
  • virtuaalassistent
  • epood
 
Koostööpartnerid
  RMP Eesti RMP Eesti OÜ Registrikood 11027462
KMKR EE100898345

Swedbank: EE582200221024811122
SEB Pank: EE221010220073067015
LHV Pank: EE117700771000732704

Jur. aadress: Rukki 18-8, Tallinn
Kontor: Mustamäe tee 5-607, Tallinn
Tel. 6 848 110
E-post: info@rmp.ee
RMP Eesti tooted Portaal RMP.ee
Uudiskiri Nädalakiri
Ajakiri Spetsialist

Raamatupidaja kalendermärkmik
Juhendraamat KÜ raamatupidamine
Juhendraamat MTÜ raamatupidamine
Dokumendinäidised

KOOLITUSED
Raamatupidamisteenus
Majandusarvestuse põhitõed

RSSFacebookTwitter
RMP.ee Kontakt
Uudised
Kasutajatingimused
Foorumi tingimused
Koostööpartnerid
REKLAAM
Tagasiside

STATISTIKA
247331  Foorumi postitust
348  E-poe toodet
117  Koolitust
22080  Artiklit
51249  Registreerunud kasutajat
35472  Nädalakirja tellijat
32787  Pers. pakkumise tellijat
Lugeja staatus  KÜLALINE
   - ei näe spetsialistide artikleid
   - ei kehti soodustused
   - ei saa populaarset uudiskirja Nädalakiri

REGISTREERU


 REGISTREERUNUD KASUTAJA
   + kõik artiklid sisselogimisel nähtavad
   + PDF ajakiri Spetsialist tasuta
   + uudiskiri Nädalakiri e-postile
   + soodustused RMP Eesti koolitustele

Logi sisse
 

© RMP Eesti OÜ 2004-2017