Pelmeenitegu Vene Söögitoas

Pane tähele! Artikkel on ilmunud enam kui 5 aastat tagasi ning kuulub Geeniuse digitaalsesse arhiivi.

Kui tuleb juttu Vene köögist, siis pliinide ja kalamarja kõrval tulevad kindlasti kohe meelde ka pelmeenid. Vene köök ei ole ainult söök, see on suhtlemine ja elustiil. Sööki tuleb teha ja süüa hea tujuga.

RMP.ee toimetusele pakuti võimalust osaleda Vene Söögitoas pelmeenide ja vareenikute valmistamise kursusel. Mõistagi ei saanud sellisele huvitavale võimalusele eitavalt vastata ning olime ühel aprillikuu neljapäeva õhtupoolikul rõõmuga valmis enda käed jahuseks tegema.

Vene Söögituba on väike hubane restoran vanalinna serval, kus pakutakse koduseid Vene toite. Vene Söögitoa perenaine Nataša Burõhh kasutab palju nii oma ema kui vanaema retsepte. Ja kõik toidud valmistatakse kohapeal, ka hakkliha. Klassikaliselt pelmeenid keedetakse ja serveeritakse hapukoore, äädika või sulavõiga.

Osalejate jaoks olid kõik vajalikud vahendid juba eelnevalt valmis pandud  – nii põlled, kindad, lõikelauad, taigen kui ka kaks erinevat täidist. Pelmeenide täitmine ja vormimine tuli meil välja nagu õppinud meistritel, seda ei saa aga vareenikute kohta öelda. Nendega nägime rohkem vaeva, enne kui õiged kolm "volti" välja tulid. Selline ühine pelmeenide ja vareenikute valmistamine oli lihtne ja lõbus. Kuigi tainas oli juba valmis tehtud, ei tehtud selle valmistamisest saladust.


Kui igaüks oli oma portsu valmis meisterdanud, läksid pelmeenid ja vareenikud potti. Eriti meeldis, et pärast sai neid pika laua taga ühiselt süüa. Avastasime ka maitsva lisandi keedetud pelmeenidele – võikuubikud. Võiga koos olid pelmeenid ja vareenikud tõesti väga head!

Seega, miks mitte võtta sõbrad, kolleegid või äripartnerid kokku ja minna koos Vene Söögituppa avastama pelmeenide valmistamise saladusi. Koolitused on mõeldud 12-40 inimesele, kestavad 2-3 tundi ja maksavad 29€ inimese kohta.

Õhtu lõpetuseks maiustasime peakoka valmistatud rabarberikoogiga ning rüüpasime peale Illy kohvi  – kellele cappuccino, kellele latte – maitsev igal juhul!

Võib väita, et pelmeenide ja vareenikute valmistamine ei olegi nii keeruline kui arvatakse. Peale kursuse läbimist on vajalikud nipid selged ja võimalik neid kodustes tingimustes rakendada. Tulemus on kindlasti kordades maitsvam kui poelettidelt saadav külmutatud kraam, vaatamata sellele, et neil võib kaubanduslik välimus puududa.

Vene Söögituba
Meriton Old Town hotell
Lai 49, Tallinn
tel. 614 1350

Märksõnad: ,

Pane tähele!

Kord nädalas

Telli RMP Nädalakiri

Kolmapäeviti saadetav Nädalakiri sisaldab raamatupidamise, maksunduse ja tööõiguse valdkonna olulisi uudiseid, spetsialistide artikleid, seadusemuudatusi, nõuandeid ja soovitusi.

Töövahendid

Maksukalender Maksumäärad Numbriline Tööajafond RTJ IFRS Abitabelid Seadused MTA avalikud päringud Nädalakiri

Kalkulaatorid

Palgakalkulaator Maksuvaba tulu kalkulaator Puhkusekalkulaator Auditikalkulaator Kogumispensioni kontroll