Parim väikeettevõttest praktikakoht on restoran Mr. Jakob Otepääl

Pane tähele! Artikkel on ilmunud enam kui 5 aastat tagasi ning kuulub Geeniuse digitaalsesse arhiivi.

Eesti parim väikeettevõttest praktikakoht, restoran Mr. Jakob Otepääl, paneb kokaks õppijate silmad särama ning kasvatab uut grillmeistrite põlvkonda.

Vaid viie töötajaga Mr. Jakob (OÜ Naudingumaitse) on kujunenud Valgamaa Kutsehariduskeskusele väärt praktikabaasiks, kus noored kokaõpilased saavad oma oskusi lihvida. Täna, 19. mail, annab maaeluminister Tarmo Tamm ettevõttes kohapeal üle parima väikeettevõttest praktikakoha auhinna.

Eesti Tööandjate Keskliidu juhataja Toomas Tamsare sõnul on Mr. Jakob ehe näide sellest, kuidas järelkasvu investeerimiseks ja noorte hariduse toetamiseks ei pea olema suur ja rikas ettevõte, eeskätt peab olema soovi ja missioonitunnet.

"Mr. Jakobis lähenetakse igale praktikandile personaalselt ja püütakse lisaks praktikaeesmärkide täitmisele õpetada ka uusi oskusi, et praktikat mitmekesisemaks ja huvitavamaks muuta," ütles Tamsar. "Ettevõtte konkursile esitanud Valgamaa Kutsehariduskeskus tõi lisaks veel välja selle, et kuna restorani vedajad, Jorma Riivald ja Maanus Tafenau, on tuntud BBQ-meistrid, siis on nendega koos töötamine mitmeid õppureid inspireerinud ja veelgi tõstnud nende huvi kokanduse eriala vastu. Samuti pööratakse praktika jooksul palju tähelepanu tööohutusele."

Mr. Jakobi ühe asutaja ja juhi Jorma Riivaldi sõnul peab ettevõte järeltuleva köögipõlvkonna kasvatamist oma meeldivaks kohuseks. "Koostöö erinevate kutsekoolidega on meil hästi laabunud ja nii mõnigi innukas köögikodanik, kes meie juures praktikal olnud, juhib nüüd mujal juba ise toiduvalmistamise protsessi," ütles Riivald. "Käime Maanusega ka ise kutsekoolides õpilastega praktilisi tunde läbi viimas. See on põnev nii meile kui ka õpilastele, sest rutiinne keskkond muutub põnevamaks. Seisame kindlalt maitsvama Eesti eest," lausus Riivald.

"Mul on hea meel, et Eestis on nii palju ettevõtteid, kes panustavad töötajate järelkasvu ja annavad noortele võimaluse koolis õpitud teadmisi reaalses tööelus rakendada," ütles maaeluminister Tarmo Tamm. "Praktikakohtade pakkumisega panustab restoran Mr. Jakob ka kohaliku elu edendamisse ja piirkonna majanduslikku arengusse. Lisaks praktikakohtade pakkumisele paistab restoran Mr. Jakob silma ka tõsiasjaga, et toitude valmistamisel kasutatakse kohalikku toorainet ning väärtustatakse seeläbi kohalikke põllumehi. See muudab nende tegevuse eriti tänuväärseks."

Eesti Tööandjate Keskliit tunnustab igal aastal üht kuni 49 töötajaga tööandjat, kelle tegevus praktika- ja/või töökohapõhise õppe kohtade pakkumisel paistab silma süsteemse ja järjepideva lähenemisega.

Võitja saab auhinnaks klaasikunstnik Ivo Lille valmistatud skulptuuri ning õiguse kasutada spetsiaalset märgist.

Parima praktikakoha konkurssi korraldab Eesti Tööandjate Keskliit koostöös SA Innove ja Haridus- ja Teadusministeeriumiga. Igal aastal antakse välja kolm auhinda: Parim praktikakoht, Parim regionaalne praktikakoht ja Parim väikeettevõttest praktikakoht.

Konkurssi rahastavad Eesti riik, Euroopa Sotsiaalfond ja Eesti Tööandjate Keskliit.

FOTO: Raido Paurson.
Mr. Jakob asutajad ja kokad Maanu Tafenau ja Jorma Riivald, maaeluminister Tarmo Tamm, Eesti Tööandjate Keskliidu haridusnõunik Anneli Entson ja Valgamaa Kutsehariduskeskuse direktor Margus Ojaots.

Märksõnad:

Pane tähele!

Kord nädalas

Telli RMP Nädalakiri

Kolmapäeviti saadetav Nädalakiri sisaldab raamatupidamise, maksunduse ja tööõiguse valdkonna olulisi uudiseid, spetsialistide artikleid, seadusemuudatusi, nõuandeid ja soovitusi.

Töövahendid

Maksukalender Maksumäärad Numbriline Tööajafond RTJ IFRS Abitabelid Seadused MTA avalikud päringud Nädalakiri

Kalkulaatorid

Palgakalkulaator Maksuvaba tulu kalkulaator Puhkusekalkulaator Auditikalkulaator Kogumispensioni kontroll