Euroopa majanduse väljavaated on positiivsed

Pane tähele! Artikkel on ilmunud enam kui 5 aastat tagasi ning kuulub Geeniuse digitaalsesse arhiivi.

Euroopa parlamentidevahelise majandusjuhtimise konverentsil esinenud Riigikogu liikme Aivar Sõerdi sõnul on Euroopa Liidu majanduse väljavaated Euroopa tegutsemisvõimet hinnates ja muu maailmaga võrreldes positiivsed.

"Euroopa Liidu riikide eelarvete koordinatsiooni tugevdamine ning sammud finantssektori usaldusväärsuse taastamiseks on hakanud tulemusi andma. EL peab hoidma reformide tempo kiire, et ära hoida tulevasi kriise," ütles Riigikogu EL-i asjade komisjoni ja rahanduskomisjoni liige Aivar Sõerd.

Sõerdi hinnangul tuleks Euroopa majanduspoliitika paremaks koordineerimiseks sõlmida reformilepinguid majandus- ja rahaliidu jaoks võtmetähtsusega valdkondades. Kesksel kohal on tööturuga seotud reformid, üldise konkurentsivõime kasvatamisele suunatud meetmed ning haridussüsteemi vastavus majanduse vajadustele ja ootustele.

"Tulevikku vaadates ei ole vähetähtis, et EL-i uus eelarve oleks paremini seotud reformide läbiviimise ja majanduskasvu taastamisega," ütles Sõerd.

Brüsselis Euroopa parlamentaarse nädala raames toimuv majandusjuhtimise konverents keskendub Euroopa Liidu majandus- ja rahaliidu stabiilsuse ning juhtimise küsimustele ja parlamentide omavahelise koostöö arendamisele.

20. – 22. jaanuaril Euroopa Parlamendis toimuval Euroopa parlamentaarsel nädalal osalevad Euroopa Parlamendi liikmed ja rahvusparlamentide esindajad. Lisaks majandusjuhtimise konverentsile toimuvad parlamentidevahelised eelarve-, majandus- ja tööhõivekomisjonide istungid ning Euroopa poolaasta majandusjuhtimise tsükli arutelud.

Allikas:  Riigikogu

Pane tähele!

Kord nädalas

Telli RMP Nädalakiri

Kolmapäeviti saadetav Nädalakiri sisaldab raamatupidamise, maksunduse ja tööõiguse valdkonna olulisi uudiseid, spetsialistide artikleid, seadusemuudatusi, nõuandeid ja soovitusi.

Töövahendid

Maksukalender Maksumäärad Numbriline Tööajafond RTJ IFRS Abitabelid Seadused MTA avalikud päringud Nädalakiri

Kalkulaatorid

Palgakalkulaator Maksuvaba tulu kalkulaator Puhkusekalkulaator Auditikalkulaator Kogumispensioni kontroll