Riigi äriühingud maksavad riigieelarvesse 172,1 miljonit eurot dividende

Pane tähele! Artikkel on ilmunud enam kui 5 aastat tagasi ning kuulub Geeniuse digitaalsesse arhiivi.

Valitsus kinnitas riigi otsustusõigusega äriühingutelt 2014. aastal riigieelarvesse makstavate  dividendide summaks  172,1 miljonit eurot.  Ettevõtete parematest finantstulemustest lähtuvalt tõuseb dividendide kogusumma eelmise aastaga võrreldes 73,5 miljoni euro võrra. Suurimad dividendide maksjad on Eesti Energia AS, Tallinna Sadam AS ja Eesti Loto AS.

Dividendide kasv tuleb peamiselt kolmelt äriühingult: Eesti Energia ASi makstav dividendide summa tõusis  möödunud aasta 55 miljonilt 113,6 miljonile eurole ja Tallinna Sadama dividendide summa 25,6 miljonilt 42 miljonile eurole. AS Eesti Loto maksab dividende 6,3 miljonit eurot, mullu 4,9 miljonit eurot.

Dividende maksavad veel Lennuliiklusteeninduse AS, AS Eesti Raudtee, AS Eesti Loots, AS EVR Cargo, AS Eesti Post, AS Eesti Teed, AS Teede Tehnokeskus, OÜ Keskkonnauuringute Keskus.

Kokku laekub dividende 11 äriühingult. Riigil on osalus 32 äriühingus, millest 27-s on riik ainuomanik või otsustusõigusega. Äriühinguid on seitsme ministeeriumi valitsemisalas ning ühe äriühingu osaluse valitseja on Riigimetsa Majandamise Keskus. Kõige rohkem, 18 äriühingut on majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi valitsemisalas.

Pane tähele!

Kord nädalas

Telli RMP Nädalakiri

Kolmapäeviti saadetav Nädalakiri sisaldab raamatupidamise, maksunduse ja tööõiguse valdkonna olulisi uudiseid, spetsialistide artikleid, seadusemuudatusi, nõuandeid ja soovitusi.

Töövahendid

Maksukalender Maksumäärad Numbriline Tööajafond RTJ IFRS Abitabelid Seadused MTA avalikud päringud Nädalakiri

Kalkulaatorid

Palgakalkulaator Maksuvaba tulu kalkulaator Puhkusekalkulaator Auditikalkulaator Kogumispensioni kontroll