RMIT kõrvaldas riigiasutuste nõuete andmebaasis esinenud vea

Pane tähele! Artikkel on ilmunud enam kui 5 aastat tagasi ning kuulub Geeniuse digitaalsesse arhiivi.

Maksu-ja tolliametile (MTA) IT-teenust osutav rahandusministeeriumi infotehnoloogiakeskus (RMIT) kõrvaldas kolmapäeval, 2. juulil riigiasutuste nõuete andmebaasis esinenud vea, mis võimaldas infosüsteemi sisenenud üksikutel isikutel teatud tegevuste tulemusel näha ka endaga mitte seotud nõudeid, mis olid kohtu või prokuratuuri poolt määratud ajavahemikul 1.-2. juuli.

RMIT-i infoturbejuhi Klaid Mägi sõnul tuvastati ja kõrvaldati vea põhjus 2. juulil. "Infosüsteemi logidest tuvastasime, et sellised päringuid tehti üksikuid ja nende päringute teostajad on välja selgitatud," märkis Mägi.

"Antud üksikjuhtumi puhul saab pidada positiivseks asjaolu, et kasutajad veast teada andsid, mistõttu saime selle kohe likvideerida. E-maksuameti/e-tolli turvalisusega seotud leidudest palume edaspidigi kohe informeerida MTA-d," märkis Mägi.

RMIT panustab infoturbesse iga-aastaselt märkimisväärses ulatuses alates töötajate järjepidevast koolitamisest lõpetades infotehnoloogiliste erimeetmete rakendamisega. Infoturbeküsimustes tehakse tihedat koostööd andmekaitseinspektsiooni, teiste riigi IT-asutuste ja riigi infosüsteemi ametiga ning konsulteeritakse infoturbe ekspertidega erasektorist.

Märksõnad:

Pane tähele!

Kord nädalas

Telli RMP Nädalakiri

Kolmapäeviti saadetav Nädalakiri sisaldab raamatupidamise, maksunduse ja tööõiguse valdkonna olulisi uudiseid, spetsialistide artikleid, seadusemuudatusi, nõuandeid ja soovitusi.

Töövahendid

Maksukalender Maksumäärad Numbriline Tööajafond RTJ IFRS Abitabelid Seadused MTA avalikud päringud Nädalakiri

Kalkulaatorid

Palgakalkulaator Maksuvaba tulu kalkulaator Puhkusekalkulaator Auditikalkulaator Kogumispensioni kontroll