Palo: Maal tuleb keskenduda töökohtade loomisele

Pane tähele! Artikkel on ilmunud enam kui 5 aastat tagasi ning kuulub Geeniuse digitaalsesse arhiivi.
Majandus- ja kommunikatsiooniministri Urve Palo
Majandus- ja taristuminister Urve Palo

Majandus- ja taristuminister Urve Palo ütles Läänemaa visiiti lõpetades, et riik ja omavalitsused peavad senisest enam keskenduma ettevõtluse arendamisele maapiirkondades ning otsima lahendusi, kuidas luua maale rohkem töökohti.

"Peame riigi tasandil väga konkreetselt vastu võtma otsuse, kas me tahame, et inimesed elaksid maal," ütles Palo. "Euroopa Liidu vahendite abil on ehitatud seltsimaju ja püstitatud külakiikesid, kuid need ei hoia inimesi siin, kui neil tööd ei ole. Pigem peaks toetusvahendeid enam suunama hoopis tegevustesse, mis toetavad töökohtade loomist."

Palo sõnul tuleb kohalikele omavalitsustele anda kohustus ja õigus tegelda ettevõtluskeskkonna arendamisega. "Täna on see iga omavalitsuse enda valik, kui oluliseks ta ettevõtlust peab ja kas tal selleks ka raha on. Kuid see peab olema omavalitsuse kohustus, mille täitmiseks peaks riik ka vahendeid andma. Võita on sellest kõigil," ütles minister.

"Teiseks on viimane aeg alustada avatud diskussiooni võimalike regionaalset arengut toetavate maksuerisuste teemal," ütles Palo. "Millised maksupoliitilised vahendid need on, on kokkuleppe küsimus. Selge on aga see, et maksupoliitika abil on inimeste käitumist kõige lihtsam suunata. Kuid ettevõtjale peab tootmise, arenduskeskuse või kontori asukoha valikul olema Tallinna piirkonnale ka reaalne, majanduslikult samaväärne alternatiiv."

Minister Urve Palo viibis 11.-12. augustil Läänemaal, kus külastas ettevõtteid PKC Eesti, Cipax Eesti ja Uninax, kohtus Saarte Liinide, Nordkalki ja K-Met juhtide, kohalike turismiettevõtjate, Haapsalu linnapea, Lääne maavanema ja Läänemaa omavalitsuste esindajatega.

Pane tähele!

Kord nädalas

Telli RMP Nädalakiri

Kolmapäeviti saadetav Nädalakiri sisaldab raamatupidamise, maksunduse ja tööõiguse valdkonna olulisi uudiseid, spetsialistide artikleid, seadusemuudatusi, nõuandeid ja soovitusi.

Töövahendid

Maksukalender Maksumäärad Numbriline Tööajafond RTJ IFRS Abitabelid Seadused MTA avalikud päringud Nädalakiri

Kalkulaatorid

Palgakalkulaator Maksuvaba tulu kalkulaator Puhkusekalkulaator Auditikalkulaator Kogumispensioni kontroll