Valmistamise aeg: 30 minutit
Koostisosad
- 350 g pennet
- 3/4 dl riivsaia
- 1 dl riivitud Parmesani juustu
- 0, 5 tl musta jahvatatud pipart
- 2 tl kuivatatud basiilikut
- 1 tl soola
- 0, 5 dl oliiviõli
- 500 g kirsstomateid
Serveerimiseks
- 1 dl riivitud parmesani
- värskeid basiilikulehti
- 1 pott rukolat
Valmistamine
Pane ahi sooja 225 kraadi juurde. Poolita tomatid ja laota lõikepool üleval küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Nirista üle oliiviõliga, puista peale basiilikut ja jahvata peale soola ning pipart.
Puista üle riivsaia ja Parmesaniga. Gratineeri tomateid ahjus 20 minutit. Samal ajal keeda pasta peaaegu pehmeks ehk al dente, vala suurem osa vett ära (säilita 1 dl keeduvett).
Sega pasta tomatitega (kui pasta tundub kuiv, lisa väheke keeduvett). Serveeri riivitud parmesani, väiksemaks rebitud rukola- ja basiilikulehtedega.