Penne ahjus gratineeritud tomatite ja rukolaga

Pane tähele! Artikkel on ilmunud enam kui 5 aastat tagasi ning kuulub Geeniuse digitaalsesse arhiivi.

Valmistamise aeg: 30 minutit 

Koostisosad 

  • 350 g pennet
  • 3/4 dl riivsaia
  • 1 dl riivitud Parmesani juustu
  • 0, 5 tl musta jahvatatud pipart
  • 2 tl kuivatatud basiilikut
  • 1 tl soola
  • 0, 5 dl oliiviõli
  • 500 g kirsstomateid

Serveerimiseks

  • 1 dl riivitud parmesani
  • värskeid basiilikulehti
  • 1 pott rukolat 

Valmistamine 

Pane ahi sooja 225 kraadi juurde. Poolita tomatid ja laota lõikepool üleval küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Nirista üle oliiviõliga, puista peale basiilikut ja jahvata peale soola ning pipart.

Puista üle riivsaia ja Parmesaniga. Gratineeri tomateid ahjus 20 minutit. Samal ajal keeda pasta peaaegu pehmeks ehk al dente, vala suurem osa vett ära (säilita 1 dl keeduvett).

Sega pasta tomatitega (kui pasta tundub kuiv, lisa väheke keeduvett). Serveeri riivitud parmesani, väiksemaks rebitud rukola- ja basiilikulehtedega.

Allikas:  Selver.ee
Märksõnad:

Pane tähele!

Kord nädalas

Telli RMP Nädalakiri

Kolmapäeviti saadetav Nädalakiri sisaldab raamatupidamise, maksunduse ja tööõiguse valdkonna olulisi uudiseid, spetsialistide artikleid, seadusemuudatusi, nõuandeid ja soovitusi.

Töövahendid

Maksukalender Maksumäärad Numbriline Tööajafond RTJ IFRS Abitabelid Seadused MTA avalikud päringud Nädalakiri

Kalkulaatorid

Palgakalkulaator Maksuvaba tulu kalkulaator Puhkusekalkulaator Auditikalkulaator Kogumispensioni kontroll